4 caracteristici la care să fiți atenți când cumpărați o mașină de spălat rufe

4 caracteristici la care să fiți atenți când cumpărați o mașină de spălat rufe

Detalii

CategoriiShoping
Tagurielectrocasnice, masini de spalat
Ultima actualizareMiercuri 21 septembrie 2022
Vizualizari54

Voteaza & Distribuie

Descriere

În zilele noastre este aproape imposibil ca o gospodărie să nu aibă o mașină de spălat rufe. Acestea au devenit aparaturi indispensabile care ne fac viața mult mai ușoară și ne câștigă o grămadă de timp. Însă de multe ori când vine vorba de cumpărarea unei mașini de spălat rufe este destul de greu să alegem una. Astfel în acest articol vă vom arăta 4 caracteristici la care să fiți atenți atunci când vreți să cumpărați una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe.

Încărcare frontală sau încărcare superioară?

Primul pas când vă decideți să cumpărați o mașină de spălat rufe este să alegeți tipul de încărcare. Mașinile de spălat rufe sunt clasificate în mașini de spălat rufe cu încărcare superioară și mașini de spălat rufe cu încărcare frontală. Ce trebuie să știți este că mașinile de spălat rufe cu încărcare superioară sunt o soluție bună pentru persoanele care au probleme cu spatele sau care nu vor să se aplece când bagă sau scot rufele din cuvă. Un alt plus al acestora este că consumă cu circa 40% mai puțină apă decât consumă modele cu încărcare frontală. Însă aceste modele au și un minus și anume faptul că este dificil să spele articole mari precum pernele, lenjeriile de pat sau cuverturile. Deși modele cu încărcare frontală sunt o soluție care necesită aplecare când se umblă la cuvă acestea vin și cu plusuri. Acestea în comparație cu cele cu încărcare frontală oferă rezultate mai bune și mai curate. Acestea au și un ciclu de centrifugare care e cu 33% la mai rapid comparativ cu cele cu încărcare frontală.

Capacitate

Modele de mașini de spălat rufe disponibile pe piața din România au capacitatea de spălare cuprinsă între 5 și 15 kilograme de rufe. Acest lucru arată că nu ar trebui să aveți probleme în a alege modelul cu capacitatea potrivită pentru căminul dumneavoastră. Deși la prima vedere mașinile de spălat rufe cu capacitate mare ar părea o alegere superbă deoarece permit spălarea articolelor voluminoase fără probleme, este posibil să nu aveți de fapt nevoie de o capacitate mare. Majoritatea oamenilor la o spălare folosesc aproximativ 3,5 kilograme de rufe ceea ce înseamnă în majoritatea cazurilor doar jumătate din capacitatea totală pe care o are dispozitivul. Așadar sfatul nostru este să măsurați cam ce cantitate de rufe spălați odată, astfel veți elimina consumul de apă și electricitate ineficient.

Eficiența energetică

Având în vedere contextul actual este recomandat să încercați să vă orientați spre o mașină de spălat care nu consumă multă electricitate. Pe de altă parte când vine vorba de eficiență energetică aici intră și consumul de apă, deci este important să alegeți un model care consumă și puțină apă. Țelul dumneavoastră ar trebui să fie ca atunci când vreți să cumpărați o mașină de spălat rufe să încercați să vă apropiați de o cu eficiența energetică A+++. Acestea sunt cele mai economice și deși poate părea că costă mult noi credem că e un cost care se amortizează în timp.

Zgomot Zgomotul este o altă caracteristică foarte importantă și ar trebui să știți că de cele mai multe ori modele cu încărcare superioară sunt mai zgomotoase. Dacă mașina de spălat rufe este amplasată în apropierea livingului sau dormitoarelor atunci vă sfătuim să alegeți un model care nu produce un zgomot mai puternic de 70 de decibeli (dB), altfel veți avea probleme.