3 Beneficii ale vaccinului anti-Covid-19

3 Beneficii ale vaccinului anti-Covid-19

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriAsigurare de sanatate, sanatate
Ultima actualizareVineri 5 noiembrie 2021
Vizualizari148

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pandemia de Covid-19 a produs schimbări majore în viața fiecăruia, introducând noi obiceiuri, menite să ne protejeze de acest virus periculos, care pentru mulți poate fi fatal. Dată fiind situația epidemiologică, pentru a reduce grijile cu privire la serviciile medicale în această perioadă, sfatul nostru este să ai în vedere o asigurare medicală privată. Totuși, există o șansa de a preveni boala, dar și de a duce la sfârșit pandemia - vaccinul. Din cauza numeroaselor păreri legate de acesta, mulți dintre noi putem simți o oarecare anxietate legată de primirea sa.

Ce vă putem spune este că, deși vaccinul Covid-19 a fost creat și aprobat mai repede, măsurile de testare și de siguranță nu au fost sacrificate. Până în prezent au fost aprobate 4 vaccinuri, dezvoltate de BioNTech și Pfizer, Moderna, AstraZeneca și vaccinul Johnson & Johnson, dezvoltat de Janssen Pharmaceutica NV. Este dovedit faptul că imunitatea naturală combinată cu imunitatea indusă de vaccin este cea mai eficientă metodă de protecție împotriva virusului. Dacă încă nu ești sigur că vaccinul este potrivit pentru tine, noi îți vom expune câteva beneficii ale acestuia.

Pandemia de Covid-19 a produs schimbări majore în viața fiecăruia, introducând noi obiceiuri, menite să ne protejeze de acest virus periculos, care pentru mulți poate fi fatal. Dată fiind situația epidemiologică, pentru a reduce grijile cu privire la serviciile medicale în această perioadă, sfatul nostru este să ai în vedere o asigurare medicală privată. Totuși, există o șansa de a preveni boala, dar și de a duce la sfârșit pandemia - vaccinul. Din cauza numeroaselor păreri legate de acesta, mulți dintre noi putem simți o oarecare anxietate legată de primirea sa. Ce vă putem spune este că, deși vaccinul Covid-19 a fost creat și aprobat mai repede, măsurile de testare și de siguranță nu au fost sacrificate. Până în prezent au fost aprobate 4 vaccinuri, dezvoltate de BioNTech și Pfizer, Moderna, AstraZeneca și vaccinul Johnson & Johnson, dezvoltat de Janssen Pharmaceutica NV. Este dovedit faptul că imunitatea naturală combinată cu imunitatea indusă de vaccin este cea mai eficientă metodă de protecție împotriva virusului. Dacă încă nu ești sigur că vaccinul este potrivit pentru tine, noi îți vom expune câteva beneficii ale acestuia.

Iată 3 beneficii ale vaccinului anti-Covid-19

1. Reduce riscul de infectare

Cel mai mare și recunoscut beneficiu al vaccinului Covid-19 este acela că poate reduce riscul de infectare. Odată ce primești prima doză, corpul tău începe să producă anticorpi. Acești anticorpi vor ajuta sistemul imunitar în lupta contra virusului, reducând considerabil șansele de a mai trece prin boală. În plus, vaccinarea nu te protejează doar pe tine, ci și pe cei din jurul tău, contribuind la protecția comunității din care faci parte prin reducerea probabilității de a transmite virusul. Vaccinurile prezente pe piață prezintă o eficacitate de peste 70% în prevenirea infectării, fiind eficiente și împotriva noilor variante precum varianta Delta. Este adevărat că primirea vaccinului nu te va face imun, încă vei putea dezvolta boala, însă într-o formă mult mai ușoară, care nu îți va pune viața în pericol și va reduce posibilitatea de a fi spitalizat. Totuși, pentru a sta fără griji în cazul în care vei avea nevoie de spitalizare, poți apela la o asigurare de sănătate privată, prin intermediul căreia vei putea beneficia de servicii medicale de top.

2. Oferă protecție prietenilor și familiei

După ce ai primit schema completă a vaccinului, perioada recomandată pentru ca acesta să își facă efectul este de două săptămâni. Odată ce ai așteptat aceste două săptămâni, timp în care organismul a avut timp să dezvolte imunitatea, poți reintra în contact cu prietenii și familia fără să îți fie teamă că vei transmite virusul. Făcând vaccinul anti-COVID-19 șansele de a răspândi agentul patogen către membrii familiei sau către alte persoane cu care ai contact sunt reduse. Acest lucru se aplică și atunci când persoanele cu care vei intra în contact sunt nevaccinate. Totodată, dacă unul dintre aceștia a fost testat pozitiv, nu va trebui să stai în carantina dacă ești vaccinat cu schema completă și nu prezinți niciun simptom.

3. Vei putea reveni gradual la o viață normală

Există numeroase lucruri care ne lipsesc tuturor, precum călătoriile, mersul la cinema, la teatru sau întâlnirile cu prietenii fără a mai purta masca de protecție. Ei bine, vaccinul este singura cale prin care ne putem întoarce la viața pe care o duceam înainte și cu ajutorul căruia vom putea reintroduce, gradual, toate aceste activități în viața noastră. Cand iubești călătoriile, vaccinul te va ajuta cu siguranță deoarece nu îți vor mai fi impuse restricții de călătorie atunci când vei dori să pleci în alte țări. Majoritatea țărilor impun turiștilor să fie vaccinați împotriva Covid-19, însă pentru a afla exact, va trebui să consulți măsurile impuse de autoritățile guvernamentale din țările pe care dorești să le vizitezi. Totuși, pentru a călători în siguranță în aceste vremuri, ar trebui să iei în considerare o asigurare medicală internațională, care te va ajuta să te bucuri de vacanță fără griji. Aceasta poate include spitalizarea, diverse servicii și tratamente medicale, controale sau chiar vaccinări.

După o perioadă destul de lungă de incertitudine, avem în sfârșit o soluție destul de clară. Vaccinurile anti-Covid-19, Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson, au venit ca o rezolvare a problemelor mondiale, actuale, și au beneficii vizibile, care ar trebui să determine întreaga populație să ia în considerare vaccinarea. Există țări, precum Portugalia, unde procentul celor vaccinați depășește 90% și unde s-au reluat majoritatea activităților de dinainte de pandemie. Alegând să te vaccinezi poți contribui la încheierea pandemiei!

În plus, te poți proteja nu numai pe tine, ci și familia, dar și întreaga comunitate. Pentru a obține o protecție suplimentară în aceste vremuri, sfatul nostru este să apelezi la o asigurare de sănătate privată. Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau de alte îndrumări, specialiștii MediHelp sunt mereu gata să vină în ajutorul tău!