13 ateliere tradiționale și moderne vor colora zilele de 1 și 2 septembrie la Electroruga de Buzad

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriTimis
Ultima actualizareSambata 11 august 2018
Vizualizari1044

Voteaza & Distribuie

Descriere

Muzică bună, performance-uri artistice inedite, târg cu meșteșugari locali, drumeții în natură, workshop-uri creative, party bus până la și de la locație – sunt doar câteva din componentele unei construcții ce unește ruralul cu urbanul într-un mix ideal.

Electroruga de Buzad propune o gamă variată de ateliere tradiționale și moderne, precum:
Confecționat măști tradiționale // Scratching cu JFB // Moduri de făcut noduri // Proiecții Timishort // Cusut tradițional // Ciobăneală // Improvizație teatrală // Pizza making // Tencuială tradițională // Cafea la ibric // Yoga // Pictură de energizare // Împâslit Zâne, pe 1 și 2 septembrie, la doar 45 de kilometri de Timișoara, într-o locație de vis. Fiecare dintre ateliere va avea durata de 2 ore, iar înscrierile vor avea loc la fața locului.

Atelierul de tencuială decorativă și văiugă se va desfășura la pavilionul comunitar ce va fi construit în cadrul festivalului de arhitectură în pământ Regio Earth Romania lângă școala veche din Buzad și va fi susținut de TERRApia, o echipă formată din 2 arhitecți, Alina Negru și Alessandro Serra, care explorează utilizarea eficientă a resurselor locale în arhitectura rurală a Banatului.

Alina și Alessandro coordonează REGIO EARTH, un festival internațional despre arhitectură, design și artă cu pământ, cu invitați din mai multe țări europene. Acesta se va desfășura anterior festivalului Electroruga de Buzad și va lăsa în urma lui un pavilion expozițional cu rol educativ, un cuptor comunitar și
o tencuială decorativă pe prispa vechii școli, respectiv a noului muzeu local.

Dacă aveți chef să faceți o văiugă, sau să tencuiți împreună cu ei, TERRApia și invitații săi vă așteptă timp de 2 ore, sâmbătă, în cadrul Electroruga de Buzad

Sâmbătă, 1 septembrie, la foișorul de lângă biserică va avea loc un atelier de încredere și improvizație comică unde ești invitat să-ți descoperi ludicul propriu și comicul prin prisma exercițiilor de teatru: încredere în partener, comunicare non-verbală, improvizație comică, mimă și posibil măști. Participanții trebuie să-și aducă toată voia bună, să fie pregătiți să iasă din zona de confort și să râdă mult.

Ce se întâmplă la atelierul de pictură de energizare?

Pictura de energizare (sau energetică) este o formă de artă prin care pictezi un tablou, de obicei abstract, cu energia ta proprie și personală. Este o formă de terapie foarte simplă, dar eficientă, care canalizează energii blocate în inconștient care se cer scoase la lumină și eliberate. Punem pe pânză, cu ajutorul culorilor acrilice, tot ce ne doare, frustrează, frământă, sau tot ce ne bucură, desfată, încântă. La sfârșitul sesiunii ne ridicăm eliberați, conștienți, ancorați în prezent. Atelierul va avea loc duminică, 2 septembrie, în perimetrul Școlii Vechi din Buzad și va fi susținut de Mona Lazar.

Atelierul de preparare a cafelei de la Electroruga de Buzad vine în completarea cunoștințelor noastre despre cafea. Prin ce se deosebește cafeaua de specialitate - single origin de cafeaua din comerț? Cum să preparăm corect cafeaua pentru noi, acasă? Ce tip de cafea să ne cumpărăm pentru acasă, dacă îmbrățișăm un stil de alimentație sănătos, natural? Ce informații căutăm pe un pachet de cafea când cumpărăm cafea de specialitate din comerț?

Acestea sunt câteva întrebări la care ne va răspunde atelierul de cafea. Acest ateier ne va face mai selectivi și mai bine informați.

Și ne poartă într-o călătorie a aromelor.

Pe lângă nodul bunicii, la atelierul Moduri de făcut noduri o să învățăm să facem o grămadă de feluri de noduri care mai de care mai de care. Focusul este pe noduri practice, asa că, dacă ai de întins un hamac, o prelată în mai multe puncte de prindere, ai de legat sau asigurat chestii, vino la workshop să primești informații utile.

Meseria de cioban se transmite din tată-n fiu. Acesta este și cazul lui Perța Gavrilă Dumitru, zis Gavriluță, din Buzad, care a deprins abilitățile de la tatăl său care se ocupa cu aceleași munci. Munca de cioban presupune foarte mult timp petrecut în natură, apropiere de animale și mult efort fizic. La Electroruga de Buzad, în 2 septembrie, Gavriluță vă va purta într-o călătorie pe pășunile Buzadului și vă va povesti cum este viața lui, activitățile zilnice și cum se face treaba.

Atelierul de ciobaneală este o șansă faină să descoperiți meleagurile de vis din Buzad, să petreceți timp în natură și să auziți altfel de povești decât cele de pe Facebook.

Lăsați-vă purtați într-o lume de basm realizând o zână din lână împâslită. Atelierul de împâslit Zâne se adresează atât copiilor cât și adulților. Zânele sunt realizate în stil Waldorf și ajută la dezvoltarea motricității, dar și a imaginației.

Electroruga de Buzad se va desfășura în perioada 1-2 septembrie 2018 și este un festival care îmbină muzica bună cu obiceiuri tradiționale, autentice, ale locului.

Totul se întâmplă in peisajul de poveste, aflat la poalele Dealurilor Lipovei. Evenimentul, care durează 2 zile, are loc în weekendul imediat următor Rugii de la Buzad, la The Village și vă oferă muzică de calitate, posibilitatea explorării zonei și înțelegerii modului în care locuiesc și trăiesc oamenii locului, relaxare și distracție.

http://electroruga.ro/