10 castele superbe din Germania

10 castele superbe din Germania

Detalii

CategoriiTurism
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari16365

Voteaza & Distribuie

Descriere

Daca va fascineaza castelele, veti iubi Germania, cu castelele sale asemanatoare cu cele din Venetia, cu canale, cu cele din Norvegia, cu fiorduri sau cu cele din Napa Valley, inconjurate de terenuri vinicole. Exista literalmente zeci de castele, in aproape toate departamentele germane si se pare ca pe toate dealurile, mai ales de-a lungul Rinului.

1. Schloss Neuschwanstein Castelul Neuschwanstein este probabil cel mai pitoresc si cel mai usor de recunoscut dintre marile castele ale Germaniei. Este cel care a inspirat Castelul Magic de la Disneyland, cu interioare care amintesc de scenele din operele lui Wagner. Cocotat pe un deal intr-un decor de munte in Schwangau, de-a lungul romanticului drum din nordul Bavariei, castelul este construit intr-un stil roman clar, intre 1869 si 1886 si a fost ultima fantezie a regelui Ludwig del Nebun.

Castelul Neuschwanstein

2. Burg Eltz Burg Eltz, situat in valea inferioara a raului Moselle, mai sus de Rin, este unul dintre cele mai frumoase castele medievale din Germania. Are 850 de ani si este inca intact! Chiar daca apartine unei familii si este locuit, poate fi vizitat in tururi cu ghid, oferind vizitatorilor o imagine nu numai a mobilierului de epoca si a decoratiunilor originale, ci si a celor 20 de toalete cu sistem de scurgere care se presupune ca dateaza din secolul XV.

Burg Eltz

3. Alte Burg Meersburg Alte Burg Meersburg, situat in Padurea Neagra din Baden-Wuerttemberg, este un alt celebru castel din Germania. Dateaza din secolul al VII-lea si ofera o vedere superba asupra lacului Constance. Este, de asemenea, cel mai vechi castel din Germania, care este locuibil. Un rege merovingian, Dagoberth a fost cel care a inceput sa-l construiasca si a servit ca resedinta a episcopului de Constance in ultimele decenii. Turul castelului include 30 de camere printre care si cele folosite de celebra poeta germana Annette von Droste-Hülshoff, care de multe ori fost cazata aici, la mijlocul secolului al 19-lea.


Alte Burg Meersburg

4. Wartburg Castelul Wartburg, situat chiar in afara Eisenach-ului, in Turingia, a fost descris ca fiind cel mai german dintre castelele germane. Acesta este locul in care Martin Luther a tradus Noul Testament din limba greaca in germana, in timp ce se ascundea. Este deschis publicului.

Castelul Wartburg

5. Marksburg Marksburg este cocotat pe un deal de pe malurile Rinului, deasupra orasului Braubach. Nu este o alta imitatie a secolului al XIX-lea, chiar daca exista multe alte castele asemanatoare in Germania. E singurul care adaposteste una dintre cele mai impresionante colectii de arsenal de peste tot, inclusiv unul dintre cele mai vechi tunuri din Germania.


Castelul Marksburg

6. Schloss Sanssouci Schloss Sanssouci se gaseste in Potsdam, in regiunea Brandenburg, in apropiere de Berlin si este o adevarata capodopera a perioadei baroce. In plus, este asociat cu Frederick cel Mare. In acest palat de vara mic, dar plin de viata, Frederick cel Mare ii distra pe ganditorii si muzicienii vremii sale, inclusiv pe Voltaire.


Castelul Sanssouci

7. Schloss Braunfels Castelul Braunfels, un palat vechi de 800 ani, situat in regiunea Hessen Lahn are „ghinionul" de a fi fost reconstruit in secolul al XIX-lea in stil neo-gotic. Dar nu va descurajati, un tur al castelului include si interiorul, iar camerele expun arme medievale, portelan si picturi.


Castelul Braunfels

8. Festung Königstein Festung Königstein de langa Dresda, in regiunea Saxonia, este cea mai mare cetate din Germania. Vechie de peste 750 de ani, fortareata reprezinta o confluenta intre gotic, renascentist, baroc si arhitectura secolului al XIX-lea. In al doilea razboi mondial, a adapostit prizonieri de razboi francezi si cele mai bune lucrari de arta ale Dresdei.


Festung Konigstein

9. Residenz Residenz, adresa principala a familiei conducatoare Wittelsbach timp de mai mult de 500 de ani, este situat in München, Bavaria. Acesta este un imens complex, bogat decorat, construit intre 1720 si 1744 de catre Balthasar Neumann pentru episcopii din Würzburg. Este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc din Europa si este inscrisa in Patrimoniului Mondial UNESCO Cultural.


Residenz

10. Schloss Heidelberg Castelul Heidelberg in este situat in orasul cu acelasi nume, in regiunea Baden-Württemberg si este probabil cea mai faimoasa ruina din Germania, si poate unul din cele mai romantice locuril. Timp de cinci secole, castelul a fost resedinta principala a Printul Elector al Kurpfalz; a fost distrusa de francezi in secolul al XVII-lea, dar inca mai domina orizontul Heidelberg-ului.