Despre albirea dintilor - acasa sau la stomatolog?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3428

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un zambet alb ne face sa ne simtim mai bine, ne da incredere in noi si arata un interes din partea noastra pentru igiena bucala. Albirea dintilor ar trebui sa fie un proces regulat, mai ales pentru bautorii de cafea si fumatori insa inainte de a va hazarda in prea multe sedinte trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi.

Factorul comoditate – daca sunteti o persoana foarte ocupata care nu are timp pentru o programare la dentist, seara cand ajungeti acasa sau in weekend e mai la indemana sa va faceti albirea dintilor acasa. Pe de alta parte, daca sunteti casnica si aveti timp berechet, indicat ar fi sa mergeti la un cabinet stomatologic.

Factorul financiar – banii joaca un rol decisiv cand vine vorba de albirea dintilor. Daca nu aveti probleme de ordin financiar si sunteti dispus sa cheltuiti sume importante pe acest proces, cu siguranta dentistul este cel care trebuie sa va ajute la acest proces. In celalalt caz, puteti opta pentru albirea dintilor acasa.

Efectele secundare ale albirii dintilor pot fi:

  • sensibilitatea dintilor
  • sensibilitatea gingiilor
  • dureri de cap
  • dureri de dinti
  • dureri de gat
  • mancarimi


Desi aceste efecte nu dureaza mult, trebuie sa fiti la curent cu efectele secundare ale albirii inainte de a va supune la una.
Va puteti da seama daca riscati unul dintre aceste efecte secundare in cazul in care dintii dvs sunt deja sensibili la rece sau la cald. Daca beti des sucuri de citrice sau le consumati proaspete sansele sa aveti dinti sensibili vor creste deoarece acidul citricelor ataca smaltul. Si sucurile acidulate au acelasi efect asupra danturii dvs. asa ca moderati consumul daca tineti la ea. Daca la un simplu periaj, simtiti durere, e un semnal de alarma impotriva albirii dintilor, pentru ca mai mult ca sigur unul dintre efectele secundare se va manifesta si durerile vor creste.

Intrebarea daca albirea dintilor la stomatolog e mai buna decat cea de acasa are mai multe raspunsuri si poate fi privita din mai multe perspective. Orice metoda ati alege, depinde numai de dvs, dar decizia trebuie bazata pe proceduri sigure si nedaunatoare si scopul dvs trebuie sa fie in primul rand sa nu va puneti sanatatea in pericol.