De ce sunt copiii din aceeasi familie atat de diferiti

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3073

Voteaza & Distribuie

Descriere

copii diferitiNoi atribuim multe diferentelor de gen dintre copii. Alteori, este usor de observat cum un copil nascut cu anumite dizabilitati fizice va fi diferit de fratii lui care nu se confrunta cu acest lucru. De asemenea, accesul la informatii ajuta copilul in procesul invatarii.



Cu toate acestea, desi fratii de acelasi sex pot fi la fel de inteligenti si la fel de capabili din punct de vedere fizic, atunci cand parintii lor sunt prinsi in jocul parentajului, se identifica mai multe motive pentru care copiii lor arata si actioneaza diferit.


Temperamentele noastre sunt diferite

Oamenii au propria perspectiva asupra vietii.



Aceste caracteristici innascute cum ar fi timiditatea, toanele, intensitatea, extrovertirea modeleaza felul in care percepem anumite experiente care, la randul lor si ne determina caracterul.



De exemplu, exista anumiti copii care intampina fiecare noua experienta cu mare entuziasm, in timp ce altii, mai reticenti, actioneaza cu mai multa prudenta cand vine vorba de nou.



Modul in care fiecare copil percepe experientele le va influenta viata.


Parintii se dezvolta si invata noi trucuri

Confruntandu-se cu lipsa de experienta, cei mai multi parinti gresesc cand vine vorba de educatia primului nascut. Dar, odata cu trecerea timpului, acestia invata mai multe despre nevoile copilului si afla ce este bine si ce nu este indicat sa faca in cazul cresterii unui copil.



Omul se schimba si se dezvolta pe toata durata vietii si invata neincetat. Nimeni nu s-a nascut perfect, dar fiecare poate deveni un bun parinte. Niciodata nu este prea tarziu sa inveti.


Circumstantele se schimba

Daca parintii divorteaza atunci cand un copil este de doua luni, ruptura provocata in familie va afecta viata acestuia mai mult decat in cazul in care copilul era de patru, zece sau optsprezece ani.



Acelasi lucru este valabil si pentru o familie in care apar pierderi majore, cum ar fi cea a unui loc de munca, pierderea unei case din cauza inundatiilor, moartea unui frate sau a unui parinte.



Atat evenimentul in sine, cat si varsta copilului in momentul in care acesta survine vor avea un impact diferit in functie de fiecare copil.



In mod similar, un parinte care a fost alcoolic si a intrat apoi intr-un program de recuperare schimband viata celor din jurul lui, va avea un impact diferit asupra copiilor sai, in functie de varsta lor.


Nevoia de ajutor pentru copii le influenteaza rolul in familie

Una dintre cele mai importante influente in cresterea unor copii din aceeasi familie provine din faptul ca noi toti avem doua nevoi psihologice de baza; una este nevoia de a apartine si cealalta este necesitatea de a fi perceput ca fiind special.



Atunci cand se naste primul copil, temperamentul sau va ajuta la determinarea rolului pe care il va juca.



De exemplu, daca este mai linistit si dornic sa-i multumeasca pe altii, parintii tind sa vorbeasca despre aceasta trasatura pe care copilul o consolideaza, continuand sa faca ceea ce este din punct de vedere temperamental programat sa faca oricum.