Bill Gates, fondatorul Microsoft

Detalii

CategoriiIT
TaguriMicrosoft, Webmasteri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4706

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bill Gates este presedintele si arhitectul software sef al Corporatiei Microsoft, liderul mondial in servicii software si tehnologii de Internet pentru calculatoarele personale si de afaceri.


William Henry Gates al III-lea, cunoscut ca Bill Gates, s-a nascut pe 28 octombrie 1955 intr-o familie de afaceri bogata, implicata in servicii politice si de comunitate. Strabunicul sau a fost legislator de stat si primar, bunicul sau a fost vicepresedinte al Bancii Nationale iar tatal sau a fost un renumit avocat.




Bill Gates


Bill Gates - fondatorul Microsoft




Fondatorul Microsoft a crezut cu tarie in munca „titanica", considerand ca inteligenta si alegerea domeniului potrivit de activare e cheia succesului pe plan profesional. Din copilarie Bill Gates a fost ambitios, inteligent si competitiv. Aceste calitati l-au ajutat sa atinga pozitia fruntasa in profesia aleasa.


In scoala, el a obtinut rezultate excelente in matematica si stiinta. Totusi a ajuns sa fie foarte plictisit in scoala iar parintii sai stiau acest lucru, astfel ca au incercat intotdeauna sa-i ofere mai multe informatii pentru a-i capta atentia si a-i mentine interesul.



Parintii lui Bill Gates a fost constienti de inteligenta fiului lor si ua decis sa-l inscrie la o scoala privata, cunoscuta pentru mediul academic intens. A fost un moment decisiv in viata lui Bill Gates atunci cand a fost pus pentru prima data in fata unui calculator. Impreuna cu prietenii lui, foarte interesati si ei de calculatoare, a format "Grupul Programatorilor" la sfarsitul anului 1968. Apartinand acestui grup, ei au gasit un nou mod de a-si aplica abilitatile la calculator in universitatea din Washington.



In anul urmator, au primit prima lor oportunitate in Information Sciences Inc, in care au fost selectati ca programatori. ISI (Information Sciences Inc) a acceptat sa le dea drepturi de autor ori de cate ori au adus profit in orice program al grupului. Ca rezultat al afacerii semnate cu ISI, grupul a devenit o afacere legala.



Bill Gates si prietenul sau apropiat Paul Allen au pus bazele propriei companiii, Traf-O-Data. Ei au dezvoltat un mic computer pentru a masura fluxul de trafic. Din acest proiect au castigat in jur de 20.000 $. Proiectul Traf-O-Data a ajuns la capat atunci cand Bill Gates a plecat de la colegiu. In 1973, el a plecat de acasa pentru a urma Universitatea Harvard. El nu stia ce sa faca, asa ca si-a inscris numele pentru admitere. El a urmat cursurile standard pentru boboci, cu exceptia celor mai dificile cursuri de matematica de la Harvard. S-a descurcat bine, dar nu si-a gasit totusi locul acolo.



Gates si-a petrecut nopti intregi in fata calculatorului scolii si a doua zi adormea in clasa. Dupa ce a parasit scoala, s-a debarasat aproape total de lumea calculatoarelor. Gates si prietenul sau Paul Allen au ramas in contact, chiar daca erau departe de scoala. Acestia discutau adesea noi idei pentru proiecte viitoare, precum si posibilitatea de a incepe o afacere intr-o buna zi. La sfarsitul anului, Allen l-a abordat propunandu-i sa puna in aplicare o parte din ideile lor. In acea vara au obtinut loc de munca in Honeywell, Allen continuand sa insiste si faca presiuni asupra lui Bill pentru a deschide o noua companie de software.



Dupa un an, Bill Gates a abandonat universitatea de la Harvard, dupa care a format Microsoftul. Viziunea Microsoft este "Un computer pe fiecare birou si software-ul Microsoft pe fiecare computer". Bill, un om vizionar, a lucrat din greu pentru a-si atinge scopul. Increderea in gradul sau de inteligenta si munca constiincioasa l-a adus in stadiul in care se afla astazi. El nu a crezut in noroc si harul lui Dumnzeu, ci s-a bazat doar pe inteligenta sa si competentele sale. Ii placea jocul de strategie si tactica Risk si World Domination Game. Convingerile sale puternice l-au ajutat sa-si mareasca averea si monopolul sau industrie la un stadiu extrem de ridicat.


In 1985 lanseaza prima versiune a sistemului de operare Windows, iar in 1989 Microsoft Office, cel mai popular pachet de aplicatii pentru birou. In anul 2000, impreuna cu sotia sa, Melinda French, cu care s-a casatorit in 1994 si cu care are trei copii, infiinteaza fundatia de caritate "Bill and Melinda Gates". Anul 2005 ii aduce titlul de "Cavaler al Imperiului Britanic", acordat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.


La data de 15 iunie 2006, Bill Gates isi anunta retragerea din Microsoft incepand cu luna iulie a anului. Insa compania Microsoft infiintata de acesta este o buna competitie pentru alte companii de software, continuand sa fie un model sau un punct de plecare multe decenii de acum inainte.


Bill Gates este „cu dare mana" atunci cand vine vorba de calculatoare, internet si orice fel de finantare. Cu cativa ani in urma, el a vizitat Scoala Elementara a lui Einstein din Chicago si a anuntat subventiile de care beneficiaza scolile si muzeele de la Chicago, unde a donat un total de 110.000 dolari, o gramada de calculatoare si conectivitate la internet in scoli. In al doilea rand, Bill Gates a donat 38 milioane de dolari pentru construirea unui institut de calculatoare la Universitatea Stanford. Gates intentioneaza sa doneze 95% din castigurile sale la batranete.