Beneficiile sexului asupra sanatatii

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5546

Voteaza & Distribuie

Descriere

beneficiile sexului pentru sanatateMentinerea unei greutati corporale ideale

Fiind supraponderali sau obezi este un potential risc pentru sanatate. Poate afecta si sexul, degradand astfel calitatea vietii in general. Impreuna cu metodele traditionale – exercitii fizice regulate si dieta cu calorii controlate - sexul regulat poate ajuta la pierderea unor calorii suplimentare. O partida de 30 de minute va arde aproximativ 150 de calorii.


Cresterea fluxului de sange

In timpul actului sexual, fiecare organ din corp este "lucrat". Sexul creste circulatia sanguina in tot corpul, inclusiv in creier si inima. Ca urmare, nu numai sanatatea sexuala primeste un impuls, ci si sanatatea fizica.


Scade nivelul colesterolului

Nivelurile ridicate de colesterol sunt daunatoare sanatatii. Atat prin exercitii regulate, dar si prin sex regulat se poate echilibra nivelul colesterolului.


Reduce stresul, relaxeaza, imbunatateste somnul

Stresul este parte a vietii de zi cu zi. Uneori e bun, deoarece ajuta la eliberarea energiei. Cu toate acestea, excesul de stres poate duce la diverse probleme psihice, inclusiv la apetitul sexual redus.


Sexul regulat elibereaza stresul mai eficient. Ne simtim relaxati dupa o partida de sex satisfacator. Atunci cand suntem multumiti de viata noastra sexuala, dezvoltam sentimente mai putin negative. S-a constatat ca persoanele care au sentimente negative pentru sex, nu pot dormi bine deoarece gandesc prea mult. Cu o viata sexuala sanatoasa, nu veti avea tulburari de somn sau insomnie.


Sexul ca analgezic

Poate calma durerile de cap, artrita sau stomatitele. Oxitocina din corpul nostru este un hormon important cunoscuta ca hormonul dragostei. Acesta joaca un rol important in reproducerea feminina, iar in timpul actului sexual, oxitocina secretata elibereaza endorfine. Acesti hormoni pot actiona ca analgezice naturale in corpul nostru.


Longevitate si tinerete

Sexul regulat poate prelungi durata vietii. S-a constatat ca persoanele care au orgasm frecvent traiesc mai mult. In contrast, cei care fac sex doar o data pe luna sunt mai predispusi la probleme de sanatate.


Prostata si de sanatatea genitala

Barbatii mai in varsta au de multe ori o problema cu marirea prostatei, care duce la cancer de prostata si, in unele cazuri, la deces. Cu toate acestea, barbatii care fac sex regulat isi pot imbunatati sanatatea genitala si isi pot pastra prostata sanatoasa chiar si atunci cand ajung la batranete.


Testosteron si estrogen

Sexul regulat mareste nivelurile de testosteron si de estrogen. In cazul barbatilor, in plus fata de cresterea libidoului, testosteronul poate intari oasele si muschii. Testosteronul este in primul rand un hormon sexual masculin, dar se gaseste si la femei intr-o masura mai mica. Daca o femeie are nivelul de testosteron scazut, tinde sa nu aiba pofta de sex.


Puterea vindecatoare a intimitatii

Momentele de intimitate dintre dvs si partener pot deveni pietre de temelie pentru o relatie sanatoasa. Aratati-va dragostea si grija pentru celalalt de cate ori este posibil.


sursa imagine: chubbymommyme.blogspot.com