Balet modern vs balet clasic

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10306

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru cei care nu stiu prea multe despre baletul modern, acesta este o forma de dans care isi are radacinile in influentele lasate atat de baletul clasic, cat si de stilurile moderne de dans. Desi nu are o "tehnica" specifica, bine definita, care l-ar diferentia de baletul clasic, acesta preia totusi anumite tehnici din dansul clasic. De obicei, baletul modern foloseste pozitiile standard al celui clasic, precum si o varietate de alte stiluri si miscari inovatoare. Asta inseamna ca dansatorul poate sa interpreteze si sa foloseasca conceptele de balet si le poate aplica in mai multe stiluri moderne.

Asemanari intre baletul modern si baletul clasic

Una dintre asemanari este faptul ca ambele stiluri de dans folosesc limba franceza pentru unii termeni care descriu miscarile, pozitiile sau pasii. Pentru ambele stiluri e nevoie de dansatori bine pregatiti, echipati din punct de vedere al tehnicii si performantei. De asemenea, ambele stiluri au o afinitate foarte puternica si o conexiune cu muzica.

Diferente intre baletul modern si baletul clasic


Una dintre cele mai evidente distinctii intre cele doua stiluri este ca baletul modern se concentreaza mai mult pe miscarea dansatorilor in loc de povestea generala a spectacolului. In termeni de stil, baletul modern nu se concentreaza prea mult pe simetrie, si nu pare sa tina seama de echilibru pe scena. De asemenea, dansatorii de balet modern permit corpului sa se rasuceasca si sa se curbeze in timpul dansului, in timp ce dansatorii de balet clasic incerca sa mentina o pozitie verticala, dreapta.