Autobronzantele, o alternativa eficienta pentru solar

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3211

Voteaza & Distribuie

Descriere

Autobronzantele sunt o alternativa eficienta de bronz, mai ales daca ne gandim la efectele nocive ale soarelui si riscurile bronzului artificial. Daca mai adaugam si programul incarcat de zi cu zi, planurile date peste cap din weekend, autobronzantele sunt o solutie ideala pentru orice perioada din an.

Nu trebuie sa-ti mai faci probleme in privinta petelor galbene care raman pe piele, intrucat gama de produse de pe piata e din ce in ce mai diversa. In componenta cremelor se gaseste DHA, un derivat din zahar, care are capacitatea de a se colora in maroniu la contactul cu aerul. Concentratia acestuia variaza de la un produs la altul, in functie de intensitatea bronzului dorit sau de zona pe care vrei sa-l aplici. In ceea ce priveste efectul autobronzantelor, acesta apare in cateva ore de la aplicare, si dureaza cateva zile in lipsa intretinerii. Insa daca vei fi consecventa, culoarea maronie nu va disparea.

Cum se aplica autobronzantele?

Un aspect esential este ca inainte de aplicarea autobronzantelor sa se realizeze un gomaj pentru indepartarea celulelor moarte si pentru uniformizarea mai usoara a autobronzantului. Crema trebuie intinsa uniform si masata cu insistenta pana patrunde in piele. Pentru rezultate cat mai eficiente e nevoie si de hidratarea intensa a pielii, cu preponderenta in zonele uscate, precum coate sau genuchi. Ce se intampla daca ignori acest aspect? Portiunea mult mai uscata decat restul corpului va absorbi o cantitate mai mare de autobronzant si, implicit, o nuanta mai intensa de bronz. Si nu vrei un bronz neuniform, nu?

Aplicarea se incepe de la picioare, inclusiv talpa si laba piciorului. Apoi se continua de jos in sus, iar pentru zona spatelui, cere ajutorul cuiva. Excesul de crema dintre degetele de la maini inlatura-l cu sapun pentru a evita petele galbene intre degete. La final, asteapta cel putin 20 de minute sa intre crema in piele inainte sa te imbraci pentru a evita patarea hainelor. Nu exista restrictii din punct de vedere al utilizarii autobronzantelor, mai ales daca alegi formule ce hidrateaza si protejeaza pielea. Daca vrei, o poti utiliza drept crema de corp.

Autobronzantele de tipul cremelor hidratante de corp au devenit foarte repede populare. Cererea ridicata se datoreaza urmatoarelor beneficii: efect asemanator cu autobronzantele clasice, aplicare mai usoara, uniformizare mai eficienta, hidratare intensa si risc minim de patare.