Alice in Tara Minunilor (2010)

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9563

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alice in Tara Minunilor este un film de aventuri fantastic, regizat de Tim Burton. Filmul este o continuare a romanelor lui Lewis Carroll, Aventurile lui Alice in Tara Minunilor si Alice in Tara din Oglinda. Filmul foloseste o tehnica care combina actiunea si animatia. Mia Wasikowska joaca rolul lui Alice, alaturi de Johnny Depp in rolul Palarierului Nebun, Helena Bonham Carter ca Regina Rosie si Anne Hathaway ca Regina alba.

Filmul urmeaza sa fie lansat pe 5 martie 2010, de catre Walt Disney Pictures in format 3D si IMAX, precum si in format obisnuit pentru cinematografe.

In continuarea povestilor originale ale lui Lewis Carroll, Alice Kingsleigh, acum in varsta de 19, participa la o petrecere, la scurt timp dupa moartea tatalui ei. Petrecerea este de fapt o petrecere de logodna, planuita de mama si sora lui Alice, fara cunostinta acesteia. Chiar in timpul in care arogantul si plictisitorul Hamish Ascot o cere in casatorie pe Alice sub ochii a sute de ingamfati ai societatii, Alice zareste un iepure alb, purtand o vesta cu ceas de buzunar. Socata si intrigata, fuge intr-un labirint pentru a-l urmari pe iepure.

Mai tarziu cade intr-o gaura, in Underland (cunoscut si sub numele de "Tara Minunilor"), un loc pe care ea l-a vizitat cu zece ani inainte, dar nu-si mai aminteste. Insa, locuitorii acestei lumi magice isi aduc aminte de ea si i-au simtit lipsa. In Tara Minunilor, ea isi reintalneste prietenii din copilarie, inclusiv pe Palarierul cel Nebun, care ii cere ajutorul pentru a o indeparta pe Regina Rosie din tara lor. Aceasta i-a furat tronul surorii sale, Regina Alba, si acest lucru ii intristeaza pe toti. Alice incepe aventura descoperirii de sine in dorinta ei de a salva Tara Minunilor si pe prietenii ei de aici.

Curiozitati despre Alice in tara minunilor

# Auditiile pentru cei 250 de figuranti s-au desfasurat in orasul britanic Plymouth, iar cerintele au fost ca solicitantii sa aiba un look "victorian" si nici un tatuaj vizibil, piercing sau par vopsit.

# Actrita Mia Wasikowska a castigat rolul lui Alice, desi a avut destule contracandidate, printre care si Amanda Seyfried si Lindsay Lohan si Dakota Blue Richards, care considera acest rol, rolul ei de vis

# Acest film marcheaza a 7-a colaborare intre Johnny Depp si Tim Burton, precum si a 6-a intre Helena Bonham Carter si regizor. Si Michael Gough a revenit pentru a treia oara de cand s-a retras pentru a juca in filmul lui Burton, fiind a 5-a lor colaborare.

# In ciuda faptului ca au existat multe alte versiuni ale filmului Alice in Tara Minunilor, Tim Burton a spus ca niciodata nu a simtit o conexiune emotionala cu povestea, si intotdeauna a crezut ca este o serie de rataciri ale unei fete de la un personaj la altul. Asadar, acest film este o incercare de a da povestii un cadru emotional, pe care nu l-a vazut in nici o alta versiune anterioara. Tim a spus ca a fost provocare pentru el - sa faca din Alice o poveste – in loc de o serie de evenimente.

# Johnny Depp, caruia ii place „cate un obstacol" din cand in cand la filmari, a recunoscut ca procesul de filmare pe ecranul verde a fost de-a dreptul obositor, si pana la sfarsitul zilei era frant de oboseala.