8 feluri in care sa castigi mai multa energie

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1809

Voteaza & Distribuie

Descriere

1. Gestionati-va somnul

Pentru a va asigura ca va odihniti suficient, stabiliti care este ora de culcare ideala pentru dvs. Unii experti recomanda sa numarati inapoi 7.5 ore de la momentul in care doriti sa va treziti pentru a o determina. Majoritatea oamenilor au nevoie de cel putin sapte ore de somn, dar media de somn este cam de 6,5 ore. De asemenea mai recomanda si o baie relaxanta cu lavanda inainte de culcare.

2. Beti ceai verde pentru a va trezi

Chiar daca are cofeina, ceaiul verde nu va va agita asa cum face cafeaua. Contine teanina, un aminoacid, care este foarte relaxant. Fiecare pliculet are aproximativ 55 de mg de cofeina, mai putin decat veti obtine dintr-o ceasca de cafea.

3. Purtati culori indraznete

Cand purtati nuante luminoase, proiectati vitalitate, care este radiata inapoi spre dvs de catre persoanele pe care le intalniti. Rosu, portocaliu, fucsia stralucitoare si chiar albastru electric toate va confera o aura energetica.

4. Spuneti nu carbohidratilor

Expertii spun ca pentru mentinerea energiei constante pe tot parcursul zilei trebuie sa va modulati zaharul din sange. Cand mancati alimente bogate in carbohidrati prelucrati, corpul inunda sistemul cu insulina, un hormon care declanseaza depozitarea grasimii. in schimb, puteti sa va umpleti dieta cu fibre si alimente cu un continut scazut-glicemic (legume fara amidon, fructe de padure) si incepeti mese de proteine, care va stimuleaza metabolismul si va face sa va simti plin mai mult timp.

5. Expuneti-va la lumina zilei

Daoriti sa evitati somnolenta de dupa-amiaza? De la ora 13 la ora 15, organismului ii scade randamentul, si este stimulata productia de melatonina, hormonul responsabil cu pofta de a dormi. Expunerea la lumina zilei, printr-o plimbare opreste acest proces.

6. Un pui de somn si o cafea

Pentru acele zile in care sunteti cu adevarat epuizat, exista o tactica de gherila pentru reabilitare: beti o ceasca de cafea calduta si apoi intindeti-va 20-25 de minute. Cand va veti trezi cofeina isi va face efectul, iar energia va fi primul lucru pe care il veti simti.

7. O bomboana de menta

Menta – fie ca o mirositi sau o gustati – stimuleaza nervul trigemen, conectat la o parte a creierului responsabila cu trezia.

8. Faceti exercitii dupa un orar fix

Exista doua tipuri de oameni: cei pe care sportul ii energizeaza si cei care dupa sport sunt si mai obositi. Este important, pentru nivelul total de energie, sa va dati seama din care tip faceti parte. Daca sunteti mai vioi dupa o alergare, faceti exercitii dimineata, pentru a va umple de energie. Daca va simtiti mai obosit, programati alergarea seara, inainte de culcare.