7 plante ciudate

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8313

Voteaza & Distribuie

Descriere

Iata 7 dintre cele mai ciudate plante. Unele dintre ele au insusiri si intrebuintari ciudate, iar altele socheaza cu marimea lor.

1. Cocosul de mare (Lodoicea maldivica)

Cocosul de mare are samanta cea mai mare din lume si poate ajunge la 20 sau 50 cm lungime. Aceasta planta rara este protejata de guvernul Insulelor Seychelles.

2. Papadie

Papadia vine din sintagma frantuzeasca «dinte de leu» (fr. dandelion= dent de lion), denumire sugerata de catre crestaturile ca de dinti de pe frunze. Papadia are o serie de utilizari: frunzele tinere sunt folosite in salate, florile sunt folosite in vinificatie, radacinile se prajesc si sunt folosite ca substitut pentru cafea, radacinile uscate sunt folosite in medicina sau ca tonic pentru a creste fluxul de urina.

3. Tolba Copacului (Aloe dichotoma)

Populatia Khoisan din Namibia si Africa de Sud utilizau ramurile acestui copac pentru a face tolbe sau traiste pentru sageti. Dezvoltarea lenta si raritatea acestui arbore il fac un specimen deosebit de costisitor.

4. Floarea de o zi (Commelina communis)
A fost numita astfel deoarece floarea ei se deschide pentru o singura zi.

5. Jonquil (Narcissus jonquilla)

Jonquil este o planta erbacee perena cultivata pentru florile parfumate a caror ulei este folosit in fabricarea de sapunuri si parfumuri.

6. Angelica (Angelica archangelica)

Planta angelica este cultivata pentru frunzele sale, care sunt gatite precum legumele, dar si pentru tulpinile si pedunculii fructelor care produc un ulei aromatic folosit in parfumuri, confectii, medicamente si lichioruri. Angelica poate fi utilizata doar timp de un an dupa recoltare.

7. Pantalonii scurti ai Olandezului (Dicentra cucullaria)

Pantalonii scurti ai olandezului sunt plante otravitoare din ordinul ranunculaceelor. Semintele acestei plante sunt imprasitate de furnici intr-un proces numit zoocorie.