6 lucruri care ii lipsesc iPad-ului

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4122

Voteaza & Distribuie

Descriere

In cazul in care ati ratat evenimentul, Apple a prezentat miercuri mult asteptatul iPad, un computer-tableta, din aceeasi familie cu iPhone si iPod Touch. Unii sunt incantati de noul gadget, care intr-adevar, este dotat cu un design destul de uimitor, cu o baterie ce tine 10 ore, si are deja 140000 aplicatii iTunes, iar introducerea cartilor de pe Amazon este un plus extrem de mare. Insa iPad-ul nu este tot ceea ce ar fi putut sa fie. Nu ca n-ar fi „cool" - este, mai ales din punct de vedere tehnic. Insa multi au ramas dezamagiti pentru ca exista cateva lucruri simple pe care iPadul nu le are. Iata mai jos cinci dintre ele.

1. Rezolutia ecranului nu este wide
Cand iPhone-ul a fost lansat, Steven Jobs a subliniat ca este un „iPod cu ecran wide". Oamenii l-au asteptat si l-au cerut o buna perioada de timp, astfel incat Apple l-a emis ca o componenta a iPhone-ului. Desigur, nu a fost actuala rezolutie de 16:9 pe care multi au dorit-o, dar a fost mai bine decat cea de 4:3. Exista ecrane LCD cu aceeasi marime ca si cea a iPad-ului, de ce Apple nu a folosit unul dintre ele?

2. Suport video de maxim 480 pixeli
Dimensiunile limitate ale ecranului ar fi putut fi trecute cu vederea, daca gadgetul ar fi oferit iesire HD. Nu ofera. Din nou, de ce? Noul procesor Apple pare a fi suficient de puternic pentru a sustine 720 de pixeli video, si totusi este restrictionat la 480.

3. Nu are GPS
Apple include A-GPS (Assisted GPS), prin Wi-Fi si 3G la modelul 3G, iar dimensiunile iPad-ului ar fi putut suporta un GPS simplu incorporat. Totusi, acesta lipseste. Asta ar putea crea impresia ca iPad-ul nu este un dispozitiv pentru cei care se deplaseaza. Apple pare sa vrea sa pastreze MacBook-ul pentru ei, iar iPad-ul, la fel ca si Apple TV, pare a fi un dispozitiv menit sa traiasca in casa sau apartament.

4. Nu are porturi USB
Pentru un dispozitiv cu abilitati de editare foto, precum iWork si alte aplicatii care merg pe ecrane mai mari, mai mult accent pus pe tastatura ar fi fost binevenit. De-asemenea, o modalitate de a conecta camera la dispozitiv pentru a descarca imaginile ar fi trebuit inclusa, daca se doreste sa fie considerat un pretendent serios ca editor foto. In mod evident, nu este. Jobs a oferit insa o solutie, destul de impresionanta, pentru conectarea tastaturii la iPad, dar nu este prea ergonomica.

5. Nu are webcam
O caracteristica super-impresionanta, care ar fi facut din acest gadget un „must-have" pentru multi amatori ar fi fost un webcam pentru conversatiile de genul iChat. Bineinteles, MacBook-urile si iMac-urile au deja, deci cu atat mai mult ar fi trebuit sa aiba si iPad-ul. Un gadget mobil ca acesta pare mult mai potrivit pentru video-chat decat un laptop sau un desktop. Apple ar fi putut folosi aceasta ocazie pentru a introduce aplicatia de video-telefon, dar din anumite motive nu a facut-o. Servicii precum Skype sunt deja in App Store. Din moment ce tot mai multi cumparatori au inceput sa le foloseasca, ar fi atras mai multi clienti ai hardware-ului.

6. Nu e mai tare decat un notebook
Jobs a mentionat in deschiderea prezentarii sale ca, in opinia sa, „notebook-urile nu mai sunt bune la nimic." Din contra, sunt. Sunt mai usor de transportat decat laptop-urile in marime normala, au o durata mai mare a bateriei si pot suporta versiunile complete ale majoritatii aplicatiilor.Au webcam, rezolutii apropiate de 16:9, au porturi USB pentru conectarea tastaturii, camerelor sau altor periferice. Si evident, costa mai putin.

Insa nici notebook-urile nu sunt perfecte, toata lumea e de acord. Majoritatea au tastaturi prea mici, mousepad-uri nesigure si o constructie de calitate inferioara. Desi iPad-ul arata uimitor nu se poate spune ca este un concurent de temut pentru un notebook.