Zbori pentru prima dată cu avionul? Iată ce trebuie să știi!

Detalii

CategoriiRegional
Taguriavion
Ultima actualizareMiercuri 12 ianuarie 2022
Vizualizari381

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă urmează să zbori cu avionul prima dată și îți faci tot felul de griji în acest articol îți vom oferi câteva informații care să te ajute. De la planificarea zborului la ce se întâmplă în avion, astfel de detalii s-ar putea să aibă un rol liniștitor pentru fiecare viitor pasager aerian.

Ce trebuie să știi înainte de a zbura cu avionul

În primul rând orice călătorie necesită planificare din timp. Trebuie să ai în vedere că există două tipuri de zboruri: directe sau cu escală. De asemenea, trebuie să te gândești cum vei ajunge la aeroport în ziua zborului. Poți apela la diverse servicii de transfer cum ar fi, de exemplu, curse transfer din Buzău la aeroportul Otopeni. Este important să rezervi din timp transportul pentru a nu apărea impedimente pe parcurs. Asigură-te că ora de plecare a cursei alese se potrivește cu ora la care trebuie să ajungi în aeroport pentru a face check-in-ul.

Există companii de zbor clasice sau low-cost. În funcție de nevoile și posibilitățile tale asigură-te că zborul ales te va duce la destinație în timp util pentru vacanța mult dorită sau îndatoririle profesionale pe care le ai. Zborurile cu escală sunt în general mai ieftine decât cele directe, însă trebuie să te informezi cu privire la aceste detalii direct de pe site-ul companiei de zbor.

Poți să îți rezervi direct zborul și locul în avion online pentru a evita drumul până la o agenție de turism sau în aeroport. De asemenea, multe companii oferă și posibilitatea de a face check-in-ul online pentru a nu mai fi nevoit să stai la coadă în ziua zborului. Ia în calcul aceste detalii pentru a-ți ușura viitoarea călătorie.

Cum te pregătești de zbor


Dacă este vorba de pregătirea morală îți recomandăm să te informezi cât de bine poți din experiențele apropiaților sau ale altor pasageri ai zborurilor internaționale. Mai ales dacă este vorba de un zbor de lungă durată care poate fi obositor ar fi bine să aduci cu tine o carte sau să îți găsești o activitate plăcută și relaxantă pentru a uita de teama de zbor.

În plan practic, ai grijă să împachetezi toate lucrurile de care ai nevoie. Dacă e o călătorie plănuită de mult timp fă-ți o listă cu toate cele necesare și verifică înainte de a pleca spre aeroport dacă nu ai uitat ceva. Verifică și lista cu obiecte interzise în bagaj și nu uita că lichidele trebuie transportate în sticluțe de 100 de mililitri.

Singurele acte de care ai nevoie sunt pașaportul sau, în cazul în care călătorești în Uniunea Europeană, doar un buletin valabil. Dacă ai cumpărat biletele online nu este necesar să le ai printate și în format fizic. Ulterior ți se va oferi o carte de îmbarcare până să ajungi în aeronavă. Nu uita că dacă zbori în perioada sărbătorilor ar trebui să ajungi în aeroport cu minim două ore înainte din cauza aglomerației.

Alte lucruri de luat în calcul

Nu te panica dacă nu găsești din prima sala de îmbarcare. Chiar dacă nu vorbești o limbă străină și te afli în altă țară poți opri un colaborator al poliției pentru informații. Este suficient să-i arăți cartea de îmbarcare, iar el te va ghida înspre sala potrivită.

În avion, însoțitorii de bord îți vor face o prezentare în ceea ce privește măsurile de siguranță. Chiar dacă vor exista turbulențe în timpul călătoriei, vei observa că este ceva normal și că în scurt timp va deveni o experiență plăcută.

Sursa foto: pexels.com/photo/people-inside-commercial-air-plane-1309644/