Vitamine pentru copii. Verdeturi de primavara

Detalii

CategoriiStiri divertisment
TaguriFamilie si copii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1351

Voteaza & Distribuie

Descriere

Este important ca in alimentatia bebelusului sa fie incluse incepand cu perioada diversificarii legume si fructe pentru ca cel mic sa beneficieaze de vitamine si minerale pentru o dezvoltare armonioasa.


Desi copilul poate fi mofturos la inceput nu ezita sa ii adaugi treptat verdeturi in mancare, mai ales primavara cand acestea se gasesc intr-o mare varietate. Pentru ca mancarea pentru cel mic sa fie bogata in nutrienti, strecoara-i in alimentatie putine verdeturi, intr-o gama cat mai diversificata, in functie de varsta copilului.


copii-vitamine



De ce e important pentru copii sa manance cruditati?


Pe langa aportul de vitamine si de minerale continute, verdeturile mai contin in plus anumite elemente aditionale necesare in alimentatia copilului pentru ca cel mic sa se poate dezvolta sanatos:


Amnioacizi


Studii releva ca amnioacizi neutralizeaza actiunea substantelor cancerigene. Acest lucru este important deoarece copiii nostri sunt inconjurati de poluare, un mediu insalubru si multi conservanti.


Bioflavanoide


Rolul bioflavonoidelor este de a actiona ca antioxidanti protejand copilul de influenta unui mediu poluat.


Enzime


Enzimele au o importanta notabila in procesul digestiei, acestea acelereaza metabolismul si in plus elimina produsele de descompunere.


Clorofila


Clorifila este o subtanta continute de vegetale si care are rolul de a intari membrana celulara pentru a ajuta la refacerea si la constructia tesutului conjunctiv.