Top 7 meserii bine plătite oriunde în lume

Detalii

CategoriiInternational
Tagurijob, Locuri de munca
Ultima actualizareMiercuri 20 ianuarie 2021
Vizualizari526

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea unei cariere nu este nici pe departe o misiune ușoară. Alegi ceea ce vei face în funcție de ceea ce îți place cel mai mult, în funcție de ceea ce știi să faci cel mai bine, sau în funcție de meseriile și profesiile despre care știi acum că vor fi căutate în viitor (și, pe cale de consecință, vor fi și bine plătite). Alegerea profesiei este în mod evident a ta. Din acest articol afli care sunt meseriile de top din viitor, căutate și bine plătite pe piața muncii.

Medici

Medic anestezist

Medicul anestezist este cel care administrează pacientului anestezicele înainte de o intervenție chirurgicală. De asemenea, monitorizează starea pacientului în timpul operației și se asigură că bolnavul primește îngrijire adecvată după ce s-a terminat intervenția chirurgicală.

Medicul chirurg

Chirurgul este cel care efectuează intervenții chirurgicale. Această profesie necesită învățare pe tot parcursul vieții.

Medicul generalist

Medicul generalist este cel care pune diagnosticul, prescrie medicamentele, dă sfaturi pentru o viață sănătoasă, tratează pacienții, în funcție de simptomatologia acestora.

Medicul stomatolog

Medicul stomatolog oferă îngrijire dentară pacienților.

Medic ortodont

Medicul ortodont este cel care se ocupă cu examinarea pacienților din punct de vedere dentar, realizează aparate dentare, aliniază dinți.

Asistenți medicali

Asistenții medicali au capacitatea de a diagnostica și trata pacienții cu afecțiuni acute și cronice. Activitatea de nursing este o parte foarte importantă a sistemului de îngrijire medical. Presupune trei componente importante:

  • promovarea sănătății;
  • prevenirea afecțiunilor;
  • îngrijirea persoanelor bolnave.

Asistentul medical generalist asistă medicul la efectuarea investigațiilor paraclinice, realizează explorările funcționale, programează pacienții, administrează tratamente, intervine în situații de urgență, completează documente de evidență a medicamentelor, sterilizează instrumente medicale, asigură condițiile igienico-sanitare.

Asistenții medicali generaliști se pot specializa în:
  • radiologie și imagistică medicală;
  • laborator;
  • nutriție;
  • balneofiziokinetoterapie;
  • igienă și sănătate publică.

Profesia de asistent medical poate fi practicată oriunde pe glob, dar cele mai căutate sunt țările europene. Viața de asistent medical în Germania de exemplu poate aduce nenumărate satisfacții profesionale.

Dezvoltatori software

Dezvoltatorii software sunt persoanele care sunt responsabile cu proiectarea programelor și sistemelor de operare pe care le folosim în fiecare zi. Sarcina lor este aceea ca noi să folosim mai ușor și mai eficient aceste sisteme, indiferent că este vorba despre procesoare de texte, jocuri video, sau site-uri web. Este, în mod evident, o profesie de viitor.

Analist de date (Data analyst)

Analistul de date își poate găsi ușor un loc de muncă în condițiile în care sistemele de date sunt tot mai solicitate. Ai nevoie de o diplomă universitară, abilități analitice și, nu în ultimul rând, experiență profesională.

Kinetoterapeut

Kinetoterapeutul este specialistul care se ocupă cu tratarea diferitelor afecțiuni sau accidentări ale pacienților. Această profesie necesită o pregătire de specialitate, este nevoie să fi absolvit cursurile facultății de kinetoterapie și să promovezi cu succes examenul de licență. Pe lângă pregătirea teoretică, ai nevoie și de experiența profesională.

Specialist în conținut digital (Digital content specialist)

Este considerat o parte a strategiei de content marketing. Specialistul în conținut digital este cel care știe să atragă atenția, informează în mod relevant și credibil, comunică valorile brandului creează conținut educațional, informațional, ține cont de experiența utilizatorului, nu a produsului sau a serviciului. Nu targetul comercial este ceea ce contează în acest job, ci interesele publicului.

Analist de securitate informațională

În condițiile dezvoltării noilor tehnologii cu o asemenea rapiditate, nu este de mirare că securitatea cibernetică a devenit un domeniu atât de relevant pe piața muncii. Lucrurile nu se vor schimba nici de acum înainte. Experții în securitate cibernetică sunt foarte căutați pe piața muncii din cauza faptului că toate companiile depun eforturi semnificative pentru a-și proteja informațiile importante și sensibile, în condițiile în care au loc atât de multe atacuri informatice ale hackerilor. Analistul de securitate a informațiilor este cel care stabilește și implementează o strategie cu scopul de a proteja date sensibile ale unei companii. Este vorba despre protejarea datelor în cazul furturilor, deteriorării, compromiterii datelor.

Indiferent de profesia pentru care optezi, trebuie să știi că lucrul cel mai important este să fii bine pregătit. În cele din urmă, angajatorii caută specialiști în domeniile în care sunt interesați.

Sursă foto: shutterstock.com