Top 5 echipe cu cele mai multe victorii în Premier League

Detalii

CategoriiSport
TaguriFotbal, Fotbal international, premier league
Ultima actualizareVineri 17 iulie 2020
Vizualizari714

Voteaza & Distribuie

Descriere

Anul 1888 este unul de grație pentru fotbalul britanic, atunci înființându-se una dintre cele mai importante competiții fotbalistice din Anglia: English Football League (EFL). Formarea și organizarea acestei structuri competiționale nu a reprezentat decât forma incipientă pentru cea mai importantă competiție internă a fotbalului englez care urma să apară un secol și ceva mai târziu. În 1992, EFL se desființează, fiind înlocuită de o nouă competiție - Premier League - considerată, în prezent, unul dintre cele mai puternice campionate din fotbalul internațional.

Indiferent de numele pe care acest prim eșantion fotbalistic l-a purtat, există câteva echipe care s-au impus de-a lungul timpului, atât în competiția internă cât și pe plan internațional, unde au câștigat numeroase trofee. Recent, Betano a făcut o analiză a meciurilor disputate în ultimele două decenii în Premier League și a realizat un Top 5 al echipelor cu cele mai multe victorii repurtate în acest interval, clasament care arată în felul următor:

Locul 1: Manchester United

În perioada analizată, echipa din Manchester a adunat în palmares 502 victorii, care o fac lider detașat al acestui top. De altfel, vorbim de cea mai titrată echipă a tuturor timpurilor din fotbalul britanic, datorită celor 20 de titluri de campioană în Premier League și a altor 16 titluri de vicecampioană. Cartierul general al celor de la Manchester United este stadionul Old Trafford, nu degeaba supranumit Teatrul Viselor.

Locul 2: Chelsea

Locul secund în topul echipelor cu cele mai multe victorii în Premier League este ocupat de Chelsea, echipă cu o tradiție de 115 ani în fotbalul britanic și cel internațional. În ultimele două decenii, echipa londoneză a obținut 470 de victorii în campionatul intern, aflându-se, totodată, pe locul 8 în ceea ce privește numărul de titluri câștigate. Deși nu are un palmares la fel de impresionant ca alte echipe de calibru, Chelsea se bucură de suportul a peste 48 de milioane de fani din întreaga lume.

Locul 3: Arsenal

Supranumiți și „Tunarii”, fotbaliștii care au trecut de-a lungul timpului pe la Arsenal au reușit să adune în palmaresul clubului 460 de victorii în campionatul intern care au contribuit și la cele 13 titluri de campioană, câștigate până acum. Dintotdeauna, Arsenal s-a remarcat printr-un joc spectaculos, fapt ce i-a atras simpatia unui număr mare de fani, clubul având în prezent peste 38 de milioane de suporteri.

Locul 4: Liverpool

Cormoranii se clasează imediat sub podium în acest top, cu 418 victorii obținute în Premier League. În actualul format al competiției, Liverpool nu a câștigat încă nici un campionat, însă asta nu a împiedicat echipa să aibă cea mai frumoasă galerie din campionatul intern. Suporterii sunt trup și suflet alături de echipa favorită, la fiecare meci, iar imnul „You’ll never walk alone”, care răsună de fiecare dată din tribunele stadioanelor pe care joacă Liverpool, este cunoscut de microbiștii din toate colțurile lumii.

Locul 5: Manchester City

Ultimul loc din Top 5 revine celor de la Manchester City, cu 346 de victorii la activ și cu Tottenham, suflându-le în ceafă, cu doar patru victorii mai puțin. Faptul că sunt din același oraș cu Manchester United i-a dezavantajat puțin pe cei de la City, însă aceștia au avut dintotdeauna un număr mediu de 46.000 de suporteri pe stadion. Clubul a trecut și prin momente mai proaste, având la activ și o retrogradare în liga secundă, însă, de fiecare dată a reușit să își revină, dovadă stând și clasarea sa în acest top.

Acestea sunt echipele cu cele mai multe victorii din prima ligă a campionatului englez, însă Premier League reunește și alte cluburi cu tradiție care au avut și încă mai au un cuvânt greu de spus pe gazon, indiferent că e vorba de meciuri interne sau internaționale.

Susa foto: pixabay.com/ro/photos/audienta-albire-multimea-joc-meci-1866738/