Top 3 cele mai populare diete de slăbit

Detalii

CategoriiAlimentatie, Sanatate
Taguridieta, Dieta de slabit
Ultima actualizareVineri 7 ianuarie 2022
Vizualizari414

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu e deloc uşor să slăbeşti. Pentru unii e o misiune imposibilă, pentru alţii e o misiune pe care o pot duce până la capăt, cu rezultate excelente. Depinde foarte mult ce diete adopţi în drumul tău spre câştigarea luptei cu kilogramele în plus şi cât de ambiţios şi de curajos eşti în alegerea unei diete corecte şi echilibrate.
Diete sunt foarte multe şi variate, unele sunt mai complicate, altele mai simple. Alegerea lor se poate face în funcţie de popularitate, de rezultate sau de recomandările unui nutriţionist. Care sunt cele mai populare diete pentru câştigarea mai rapidă a luptei cu kilogramele în plus?

Dieta vegană şi cea saracă în carbohidraţi, de bază când vrei să slăbeşti uşor

1. Dieta Vegană. Nu ai voie să consumi produse de origine animală. Totul a pornit de la veganism, o mişcare care este asociată cu împiedicarea şi prevenirea exploatării animalelor şi actelor de cruzime la adresa lor. Este cea cea mai strictă formă a vegetarianismului. Nu mănânci carne, produse lactate, ouă, orice fel de produse derivate de la animale. Ai puţine calorii, nu ai multă grăsime sau nu ai deloc, te bazezi pe multe fibre şi saţietatea apare mai repede. Scade indicele masei corporale, greutatea corporală mult mai uşor dacă ai adoptat o astfel de dietă care nu te lasa să ai foarte multe calorii la fiecare masă;

2. Dieta săracă în carbohidraţi. Este extrem de populară printre cei care vor să scape rapid de kilogramele în plus. Ai voie să ai 20-150 g carbohidraţi pe zi, sunt mai multe tipuri de diete aici, dar scopul lor principal este forţarea corpului în direcţia utilizării grăsimii pe post de sursă de energie în loc de carbohidraţi. Mănânci practic multe proteine, dar fără carbohidraţi. Când ai prea puţini carbohidraţi acizii graşi se mută în sânge şi ajung la ficat, unde sunt transformaţi în cetone. Corpul foloseşte cetonele şi acizii graşi în absenţa carbohidraţilor pentru a avea suficientă energie. Dieta merge bine la cei care sunt obezi sau au probleme mari cu greutatea. Se reduce grăsimea din zona burţii şi din zona organelor. Se reduce şi apetitul, nu mai suferi de foame, ai mai puţine calorii per masă;

Dieta Dukan şi mai multe faze de urmat

3. Dieta Dukan. Multe proteine, puţini carbohidraţi, patru faze-doua de pierdere în greutate două de mentenanţă. Fiecare etapă va depinde de cât de multe kilograme vrei să slăbeşti, fiecare etapă are propriul să dietă. Cei care urmează dieta mănâncă proteine fără limite şi tărâţe de ovăz obligatoriu. În alte faze se mănâncă legume fără amidon şi ceva carbohidraţi, grăsime. Mai târziu se mănâncă mai puţină proteina ca să menţii noua greutate obţinută. Rata metabolică e crescută, scade senzaţia de foame, saţietatea apare mai repede.
O altă dietă destul de strictă dar din ce în ce mai populară este dieta daneza 13 zile. Aici mai putem enumera și dieta keto sau alte diete specifice diferitelor regiuni ale lumii.