Top 3+1 cele mai populare pietre prețioase - totul despre ele

Detalii

CategoriiStiinta
Taguribijuterii
Ultima actualizareSambata 1 mai 2021
Vizualizari583

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bijuteriile cu pietre prețioase au fost mereu în trend, însă în ultimii ani au căpătat și mai multă popularitate. Acest lucru se datorează și faptului că există variante la fel de frumoase pentru orice buget ai avea. De la ametist, la smarlade sau diamante, bijuteriile cu nestemate au fost întotdeauna alegerea femeilor pentru a fi în centrul atenției. Astfel de accesorii, care să te scoată în evidență prin culorile lor, poți găsi pe Bijuterii TV, unul dintre cele mai mari magazine online de bijuterii din România. Toate produsele sunt certificate, deci ai garanția autenticității pietrelor prețioase, la prețuri avantajoase.

De cele mai multe ori, nestematele sunt apreciate pentru strălucirea sau culorile lor intense. Totuși, puține persoane știu cum să deosebească calitatea unei pietre prețioase, în funcție de nuanța sa. Nici atenția oferită istoriei lor nu este suficientă, iar singurul mod prin care le poți întelege simbolistica este să le cunoști trecutul!

Așadar, vom discuta despre cele mai populare 4 pietre prețioase, și efectele lor!

Ametistul: o istorie impresionantă

Odată considerat mai prețios decât diamantul, poți recunoaște ametistul după nuanța sa intensă de violet. Pietrele de ametist sunt cu atât mai valoroase, cu cât culoarea lor este mai profundă, însă și variantele mai deschise la culoare au farmecul lor. Până în secolul 19, ametistul era foarte rar și deci mult mai valoros, însă, odată cu descoperirea unei mari rezerve în Brazilia acesta a devenit o piatră mai comună și accesibilă. Astăzi, face parte din categoria pietrelor semi-prețioase, iar bijuteriile cu ametist sunt printre cele mai populare din lume!

Cele mai valoroase cristale de ametist sunt cele “de Siberia“, de o nuanță inconfundabilă de violet-închis și o transparență perfectă. Cele deschise la culoare sunt cunoscute drept “Rose de France” și sunt la fel de apreciate în rândul bijutierilor. Pe Bijuterii TV printre cele mai căutate bijuterii cu pietre prețioase se află cele cu ametist, iar variantele de preț și calitate sunt gândite pentru dorințele oricărei persoane!

Smaraldul: piatra favorită a Cleopatrei

Smaraldul este una dintre cele mai prețioase nestemate din lume, alături de rubin, safir și diamant. Cele mai valoroase smaralde sunt extrem de rare și au o culoare verde profundă și o transparență totală, fără incluziuni. Prima dată, verdele smaraldului a fost descoperit în Egiptul Antic și devenit rapid piatra preferată a Cleopatrei, ca un simbol al bogăției, ce aducea un statut social superior. Le oferea și oficialităților străine bijuterii cu smaralde, ca o demonstrație a bunăstării financiare a imperiului ei. Majoritatea smaraldelor provin astăzi din Columbia, cel mai mare producător din lume, cu peste 50% din producția globală, iar multe dintre acestea sunt folosite pentru realizarea bijuteriilor cu pietre prețioase.

Safirul: alesul regelui

Albastrul profund este culoarea pentru care safirul este cunoscut. Cu toate acestea, această nestemată poate avea mai multe culori, exceptând roșul. Safirul roșu este, de fapt, ceea ce noi cunoaștem drept rubin. Este o piatră prețioasă care emană lux, motiv pentru care o putem regăsi și pe inelul de logodnă pe care Napoleon Bonaparte i l-a oferit iubitei sale. Acesta a fost vândut ulterior la licitație cu 896.400 de mii de dolari!

Diamantul: lux la superlativ

Diamantele nu au nevoie de introducere! Cu toții le cunoaștem, iar strălucirea bijuteriilor cu astfel de pietre prețioase iese în evidență în fiecare moment. Cele mai populare și valoroase diamante sunt cu siguranță cele transparente, fără culoare. Cu toate acestea, ele pot fi și colorate, cu nuanțe de roșu, galben sau albastru. Este cea mai rezistentă piatră prețioasă pe care omul a descoperit-o, ceea ce o face de nedistrus. Doar diamantul poate tăia alt diamant! Această proprietate este unul din motivele pentru care bărbații înstăriți oferă partenerelor bijuterii cu diamante, declarându-și iubirea eternă.

Concluzie
Bijuteriile cu pietre prețioase nu trebuie să lipsească din colecția ta! Dacă vrei să te faci remarcată cu fiecare ocazie, Bijuterii TV îți pune la dispoziție colecția lor de accesorii unice și certificate! Intră acum și vei găsi o varietate de forme, culori și prețuri, de unde vei putea alege ceea ce ți se potrivește.