Te așteptăm la TEEN-FEST!

Detalii

CategoriiCultura
TaguriBucuresti
Ultima actualizareJoi 26 septembrie 2019
Vizualizari682

Voteaza & Distribuie

Descriere

Din 29 septembrie până pe 6 octombrie, se dă liber la adolescență! Dacă ai între 14 și 18 ani, te așteptăm la Excelsior TEEN-FEST, singurul festival de teatru profesionist dedicat în exclusivitate adolescenților. Vă propunem o temă-(în)-oglindă: Cine sunt EU? – întrebarea cheie a vârstei voastre, care poate naște infinit de multe răspunsuri posibile. Sub semnul întrebării, dar cu certitudine, v-am pregătit spectacole care vorbesc despre voi și cu voi, adolescenții de azi.

Spunem Reborn Classics! – dăm update clasicilor și vă așteptăm să descoperiți cât de actuală poate fi dramaturgia universală atunci când este „recitită” din perspective regizorale creative: O noapte furtunoasă și Năpasta de I.L. Caragiale, Revizorulde N.V. Gogol, Cei doi tineri din Veronade William Shakespeare, Lecția de Eugène Ionesco sau MOLIÈRE. ERÉILOM(un spectacol bazat pe un scenario original, inspirat din viața și opera renumitului comediograf francez Molière).

Vă provocăm și la Teen Attitude – creații scenice noi care surprind provocările vieții de adolescent în contextul transformărilor alerte ale lumii contemporane. Veniți să aflați care este Trucul lui Patrick, să îl cunoașteți dincolo de prejudecăți pe Băiatul cu șosete roz, să descoperiți unde se ascunde Monster și despre cum anume poți defini ideea de Limite.

TEEN-FEST, o altfel de întâlnire cu lumea teatrului și a artelor conexe
Aveți ocazia să fiți nu doar spectatori, ci și creatorii sau protagoniștii propriilor voastre povești. V-am pregătit Maratonul Adolescenței sâmbătă, 5 octombrie 2019, la Teatrul EXCELSIOR. Teens, sunteți gata să pășiți into the Spotlight?

La Atelierul de artă fotografică Cine sunt EU?, explorați prin obiectiv definiții subiective ale lui Eu reflectat în realitatea cotidiană.

TEEN-FEST iese din sala de spectacol și devine #teatruinlicee – anul acesta, sub forma unui performance realizat de un invitat surpriză, inspirat de tema noii ediții. La TEEN-FEST suntem #împreună – alături de tinerii cu deficiențe senzoriale, facilitându-le accesul la spectacolul de teatru prin intermediul unor mijloace tehnice auxiliare.

Tot despre căutarea unor posibile răspunsuri la întrebarea Cine sunt EU? este vorba și în expoziția lucrărilor semnate de elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, expuse în foyerul Teatrului EXCELSIOR, pe întreaga durată a Festivalului.

Vă așteptăm la teatru, așadar!
Cu nerăbdare, TEEN-FEST

Organizator: Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior
Teatre partenere: Teatrul de Comedie, Teatrul Mic,Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Nottara, Centrul de Teatru Educațional Replika, unteatru, Teatrul Toma Caragiu Ploiești
Instituții de învățământ partenere: Colegiul Național „Elena Cuza”, Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes”, Școala Centrală, Școala Europeană București, Școala de Artă București, Liceul de Arte Plastice
„Nicolae Tonitza”.