Software de imprimare 3D Materialise

Detalii

CategoriiIT, Stiinta
Taguriimprimare 3d
Ultima actualizareMarti 6 iulie 2021
Vizualizari560

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci când se realizează proiectarea în vederea imprimării 3d, pentru obținerea celor mai bune rezultate este nevoie de punerea în practică a celor mai bune tehnici. Modul în care sunt proiectate piesele în vederea imprimării 3d este unul esențial pentru obținerea celor mai bune produse. Softwareul utilizat pentru o proiectare optimizată contribuie la îmbunătățirea ratei de succes a imprimării și ajută la reducerea costurilor prin pierderi reduse și printr-o viteză crescută de realizare a produsului.

Criterii pentru alegerea unui software de imprimare 3d

În momentul în care se urmărește obținerea unor produse imprimate la cele mai înalte standarde de calitate, este nevoie de respectarea unor criterii, iar primul dintre acestea se referă la alegerea unui software imprimare 3D potrivit. Însă și pentru alegerea software-ului este nevoie de respectarea unor criterii exacte. Primul dintre aceste criterii se referă la volumul de imprimare de care este nevoie. Este important să fie cunoscute dimensiunile pieselor care urmează să fie imprimate pentru a fi posibilă imprimarea acestora dintr-o singură procesare. De asemenea, este recomandată luarea în considerare a orientării de printare. Imprimantele de acest fel printează strat cu strat, tocmai de aceea este foarte importantă alinierea textului și caracteristicile de printare pentru ca imprimarea să se realizeze în parametri corecți.

Proiectarea trebuie realizată abia după ce se au în vedere dimensiunile duzei și diametrele găurilor. Este important să iei în vedere atât înălțimea și grosimea peretelui, cât și dimensiunea duzei. Duzele mari imprimă mai repede decât cele mici. De asemenea, trebuie avute în vedere și caracteristicile găurilor de imprimare care nu trebuie să fie mai mici de 2 mm. Pentru găuri precise este recomandată proiectarea unora mai mici decât cele prevăzute, iar după procesare este recomandată operația de forare.

Ce software să alegi pentru imprimare 3d?

Alegerea software-ului potrivit depinde foarte mult de fluxul de lucru în care dorește imprimarea. Dacă ai deja dispozitivul 3d pentru imprimat, este nevoie de alegerea unui software care să facă față modelului respectiv, astfel încât să poată fi posibilă imprimarea 3d.

Unul dintre software-urile pe care le poți alege pentru imprimarea 3d este materialise. Acesta este unul dintre cele mai puternice software-uri de creare și de pregătire a datelor înaintea imprimării și permite editarea și convertirea fișierelor în STL, repararea eventualelor erori care pot apărea în proiectare, modificarea desgin-ului și pregătirea finală a platformei în vederea imprimării. Extrem de ușor de utilizat, acest software ajută la reducerea considerabilă a timpului de realizare a proiectelor dentare pe care trebuie să le realizezi.