Singurul român finalist al competiției europene Young Filmmakers

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRomania
Ultima actualizareJoi 3 octombrie 2019
Vizualizari791

Voteaza & Distribuie

Descriere

Competitia europeană Young Filmmakers, parte a campaniei EUandME, a scos în evidență milenialii care reușesc să contribuie prin intermediul creativității la implementarea unor filme valoroase. Uniunea Europeană a pus la dispoziția celor 5 tineri câștigători un program de mentorat cu unii dintre cei mai importanți regizori din Europa și un grant în valoare de 7.500 euro. Fiecare scurtmetraj câștigător a dezbătut una dintre cele cinci teme ale campaniei #EUandME:

• Digital – New World Symphony
• Mobilitate – Conspiracy
• Skills & Business – The Dream Cut
• Sustenabilitate – Hidden Values
• Drepturi – The Sound of Mine

Tânărul Eugen Dediu este unul dintre câștigătorii competiției și singurul român finalist. În vârstă de 23 de ani, Eugen are un background în muzică clasică și ulterior și-a descoperit pasiunea pentru film.

Absolvent al secției de Regie de Film și TV la UNATC, clasa prof. univ. dr. Ovidiu Georgescu, și pasionat de muzică, Eugen urmează în prezent cursurile de master ale aceleiași facultăți, tot la Regie. Despre oportunitatea de a fi ales câștigător, Eugen afirmă ‘’Nu există o rețetă pentru succes și nu pot decât să mă minunez de cât de mult noroc am avut.’’.

Scurtmetrajul câștigătorului român, New World Symphony, spune povestea unei simfonii interpretată online, concomitent, în toate părțile Europei. Mesajul este acela că, oriunde ne-am afla, în ziua de azi putem comunica extrem de ușor unii cu alții și nu printr-un limbaj vorbit. Principalul interes al filmului este acela că nu apare nicio replică vorbită și că singurul limbaj prezent este muzica, universal valabilă.

Tomasz Konecki, regizorul polonez de comedii este mentorul lui Eugen și cel care i-a dezvăluit secretele unei experiențe cinefile internaționale în cadrul Young Filmmakers Competition, #EUandME.

Explicații photo: Scurtmetrajele câștigătoare au fost proiectate în premieră în cadrul Festivalului de Arte Vizuale Amural de la Brașov, în prezența regizorului Eugen Dediu