Schimbarea mobilierului: 5 aspecte de avut în vedere

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimobila, mobila dormitor
Ultima actualizareVineri 19 noiembrie 2021
Vizualizari554

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te gândești să schimbi mobilierul din casă, fie pentru că te-ai plictisit, fie pentru că mobila veche s-a uzat? În acest caz, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante, pentru a te asigura că iei deciziile corecte. Iată la ce să te gândești înainte să arunci mobila veche și înainte să cumperi produse noi pentru locuința ta!

1. Alege cu atenție ce rămâne și ce va fi înlocuit

Înainte de a merge la cumpărături pentru a alege mobilă nouă, trebuie să îți fie foarte clar ce obiecte vor rămâne în casă. Acestea sunt esențiale, căci este recomandat să te raportezi la ele atunci când alegi piese noi, ce vor veni în completarea celor deja existente. De asemenea, când decizi dacă să donezi sau să păstrezi o piesă de mobilier, ia în considerare și varianta unei recondiționări. Multe elemente pot fi readuse la viață cu puțină creativitate și un proiect DIY isteț.

2. Se potrivesc proporțiile noilor piese de mobilier cu cele rămase în cameră?

După ce ai stabilit ce pleacă și ce rămâne, este timpul să faci cercetări pentru noile obiecte de care ai nevoie. Iar când faci acest lucru, păstrează mereu în minte factorul proporții. De exemplu, dacă ești în căutarea unui pat nou, probabil cauți ceva mai mare și mai confortabil decât cel vechi. Pentru a găsi patul potrivit pentru dormitor, poți alege unul mai mare, dar având grijă ca dimensiunile sale să nu fie prea mari în raport cu dulapul, noptierele și măsuța de machiaj. Astfel, rezultatul final va fi un dormitor echilibrat, armonios, care invită la odihnă și relaxare. Dacă există discrepanțe mari între piesele de mobilă, se va crea un efect estetic neplăcut.

3. Mobila noua se potrivește stilistic cu decorul de acasă?

Pe lângă proporții, la fel de important este și designul interior. Chiar dacă vrei să schimbi puțin atmosfera din living, de exemplu, este important să alegi mobilă care să facă parte din același stil cu restul obiectelor rămase în cameră. Poți alege o canapea într-o nuanță complet diferită, care va modifica instantaneu aspectul și va reîmprospăta decorul, dar rămânând în zona designului clasic sau modern. În mod similar, dacă vrei să schimbi scaunele și masa din bucătărie, poți opta pentru unele în nuanțe diferite sau chiar din materiale diferite, dar păstrând aceeași estetică generală.

4. Ar trebui să iei în calcul și rearanjarea mobilei în încăperi?

Îți dorești să ai o canapea nouă pentru living. O cumperi, o aduci acasă, apoi vezi că nu s-a schimbat foarte mult atmosfera, așa cum îți închipuiai. Experții spun că ar fi mai bine să aranjezi diferit lucrurile, odată cu adăugarea elementelor noi. De exemplu, mută canapeaua cea nouă pe latura opusă a camerei, și nu exact în locul celei vechi. Acest truc simplu va crea o schimbare vizibilă.

5. Ce altceva ar fi bine să schimbi odată cu mobila?

Uneori, nu este suficient să schimbi o singură piesă de mobilier. Pentru a crea o poveste nouă, coerentă stilistic, va fi necesar să modifici și decorațiunile sau accesoriile din jurul acelei piese. De exemplu, dacă schimbi canapeaua din living, ai putea să schimbi și măsuța de cafea și covorul din zona respectivă, precum și draperiile cu unele mai colorate sau, dimpotrivă, neutre. Iar dacă schimbi comoda TV, s-ar putea ca sufrageria să arate mult mai bine și cu niște tablouri noi, vaze diferite sau decorațiuni aranjate altfel.

În final, experții oferă un sfat prețios: nu îți fie teamă să experimentezi. Mută lucrurile în camere, imaginează-ți noi posibilități și îndrăznește să-ți pui creativitatea la treabă. Rezultatele vor fi mereu pe măsura efortului, fără îndoială!

Sursa foto: pexels.com/photo/interior-of-spacious-living-room-with-minimalist-furniture-6492397/