Spuneti No Yellow si scapati de reflexele galbene din parul blond

Detalii

CategoriiSanatate
Taguripar
Ultima actualizareSambata 11 februarie 2023
Vizualizari846

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cautati o modalitate de a avea grija de parul blond si decolorat si de a preveni ingalbenirea acestuia? Femeile care iubesc nuantele reci, cum ar fi parul blond sau decolorat, au o problema comuna: cum sa scoata galbenul din par. Tentatia este sa reveniti la coafor cat mai repede posibil sau sa repetati colorarea aplicata recent in propria locuinta. Dar pentru a indeparta galbenul de pe parul blond si decolorat nu trebuie neaparat sa refaceti o culoare. Trebuie doar sa luati masuri de precautie care ajuta la refacere sau cel putin pentru a pastra cat mai mult timp, nuantele reci atat de dorite de cele ce iubesc parul blond.

De ce parul devine galben

Exista mai multe cauze care pot favoriza ingalbenirea parului: expunere indelungata la soare, poluare, clor in apa din piscina, uscator de par si placa de indreptat utilizate neglijent sau chiar o culoare neaplicata corect. De asemenea, timpul de aplicare, daca nu este respectat intocmai, se va finaliza cu oxidarea pigmentilor din structura parului. Cand se efectueaza colorarea cu vopsea sau decoloranti extrem de deschisi, pigmentii mai intunecati, adica cei legati de melanina, sunt eliminati si proteinele keratinei sunt mai putin protejate si mai expuse la deteriorarea oxidativa. Atunci cand cheratina oxideaza, capata o culoare care tinde spre culori calde precum galbenul si portocaliul. Din acest motiv, parul decolorat trebuie sa fie hranit si protejat oferindui-se o ingrijire si mai mare, inclusiv folosind produsele de ingrijire a parului No Yellow, precum un sampon specific pentru a proteja culoarea si a imbunatati calitatea fibrei parului in sine.

Solutia usoara si eficienta: samponul No Yellow

Samponul anti ingalbenire este una dintre solutiile care trebuie adoptate pentru ca parul sa nu preia reflexe inestetice galbui. Principiul functionarii sale se bazeaza pe conceptele de baza ale colorimetriei. Nu este nevoie sa ridicati din spranceana, deoarece este un mecanism foarte simplu. Stiti roata de culori in care toate culorile sunt aranjate una langa cealalta, urmand scala de culori curcubeu? Folosind roata culorilor puteti vedea ce culori sunt in armonie intre ele si care sunt in contrast puternic. Pentru a le identifica pe cele din urma, trebuie doar sa regasiti pe roata care sunt culorile opuse. Si tocmai aceasta este tehnica utilizata in samponul care neutralizeaza galbenul, culoarea anti-galbena a parului este cea care i se opune pe roata de culoare, si anume violet.

Cum se foloseste samponul anti-galben

Samponul No Yellow de la Fanola este o modalitate usoara de a indeparta galbenul de pe parul decolorat sau blond, deoarece obtine rezultatul prin tehnica de corectare a culorii. Secretul acestui sampon anti-galben este continut de pigmentii mov pe care ii contine. Datorita lor, acest sampon neutralizeaza reflexele galbene si restabileste tonurile reci. Pigmentii purpurii invelesc fibra parului si redau nuanta parului la tonul original. Pentru a fi eficient, samponul trebuie lasat sa actioneze cel putin un minut, desi ar fi ideal sa il lasati cinci minute, in functie de culoarea parului, ce poate fi mai deschisa sau mai inchisa.

Formula No Yellow de la Fanola este, de asemenea, imbogatita cu ingrediente specifice pentru a hrani parul vopsit si a-l proteja. Utilizarea samponului anti-galben pentru par este foarte simpla si acest produs trebuie folosit o data pe saptamana sau la fiecare zece zile. Este indicat sa nu va spalati parul doar cu acest produs, ci sa-l alternati cu alte produse precum gama Fanola dedicata parului colorat. De asemenea, puteti folosi mastile de par No Yellow, pentru rezultate uimitoare. Galbenul din par nu trebuie confundat insa cu acel galben din parul alb al bunicii. Sa vedem cateva exemple de remedii naturale pentru a ajuta doamnele cu parul alb sa scape de galbenul nedorit.

Suc de lamaie

Un remediu natural pentru a indeparta parul galben este sucul de lamaie, un adevarat ucigas pentru poluanti, care pot fi cauza culorii galbene din parul alb. Dupa ce va spalati parul ca de obicei, aplicati sucul stors de la o lamaie pe parul umed si lasati-l sa stea 15 minute, apoi clatiti cu apa calda. Dupa cateva aplicatii, nu va mai ramane nicio urma a culorii galbene!

Otet

Clatiti cu o cantitate mica de otet si apa (1 lingura de otet de mere la 1 litru de apa) pentru a indeparta galbenul de pe par. Apoi, asigurati-va ca clatiti bine pentru a indeparta tot otetul. In cele din urma, folositi un balsam bun de la Fanola, care sa nu ingalbeneasca parul.

Infuzii

Faceti o infuzie de flori de cretisor cu apa fierbinte. Lasati florile in apa pana cand capata o culoare purpurie frumoasa. Cu cat infuzia este mai concentrata, cu atat culoarea violet va fi mai puternica. In cele din urma, treceti infuzia pe par: movul neutralizeaza tonurile galbene. De fapt este cam acelasi principiu pe care se bazeaza si samponul No Yellow.

Samponul

Si pentru parul alb cu nuante de galben puteti sa achizitionati un sampon care are o culoare albastra sau violet, care neutralizeaza tonurile galbene pentru a mentine parul alb. In acelasi timp, evitati utilizarea unui sampon care are un ton galben. Sampoanele facute special pentru parul gri sunt, de asemenea, o solutie buna pentru indepartarea nuantei de galben. Cu toate acestea, deoarece acestea au subtonuri albastre, folositi-le doar o data pe saptamana. Daca le folositi mai des, parul poate capata un ton albastrui! Pentru restul saptamanii, folositi in schimb un sampon fortifiant, pe care il puteti gasi tot la Fanola.

Reduceti caldura


Daca utilizati un ondulator, este posibil ca aceste dispozitive sa va arda parul, provocand decolorarea acestuia. Acest lucru se poate intampla atunci cand utilizati orice dispozitiv care functioneaza cu caldura, cum ar fi uscatoare de par sau placi de indreptat. Poate ca va trebui sa luati in considerare posibilitatea de a renunta, pe cat posibil, la acestea.

Fie ca aveti parul cu nuanta galbena de la vopsit, fie de la parul alb natural, folosirea acestor solutii naturale, dar si a produselor No Yellow de la Fanola pot fi de un real ajutor.

Sursa foto: softerhair.com