Riscurile surprinzătoare ale posturii corporale greșite

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriconstipatie, sanatate, Timisoara
Ultima actualizareMarti 5 februarie 2019
Vizualizari1225

Voteaza & Distribuie

Descriere

O postură fizică incorectă poate cauza multe probleme și, în prezent, reprezintă una dintre aspectele cele mai discutate și disputate, în special din cauza modului de viață din ce în ce mai sedentar și a celui de muncă, care necesită pentru foarte multă vreme statul în fața calculatorului. În timp ce problemele de spate și de gât se află în topul listei posibilelor probleme de postură incorectă, există și multe altele, cum ar fi un echilibru deficitar, durerile de cap și dificultățile de respirație. De asemenea, cercetătorii analizează dacă postura incorectă ne afectează dispoziția, somnul, oboseala și alinierea maxilarului.

În plus, există 3 consecințe ce au legătură cu postura incorectă, pe care, în mod obișnuit, nu le-am asocia cu aceasta, dar care, suprinzător sau nu, reprezintă consecințe ale acesteia! Iată-le:

1. Incontinența

Postura fizică incorectă conduce și accentuează incontinența de stres, cea care se produce atunci când avem scăpări de urină atunci când râdem sau tușim. Postura slăbită sau incorectă este cea care crește presiunea abdominală, ceea ce pune presiune asupra vezicii urinare. De asemenea, ea scade capacitatea mușchilor podelei pelvine de a se opune acestei presiuni.

2. Constipație

Postura incorectă pe care o avem pe vasul de toaletă, cea cu genunchii mai jos decât șoldurile poate provoca constipație. Această poziție închide anusul și face mai dificil pentru mușchii abdominali să ajute la mișcarea materiilor fecalelor. Constipația se caracterizează prin mai puțin de trei mișcări intestinale pe săptămână, scaune tari și uscate, greutate în mobilitatea intestinelor și un sentiment de evacuare incompletă.

3. Arsuri la stomac și încetinirea digestiei

Postura incorectă după o masă poate declanșa arsuri la stomac cauzate de reflux de acid când acidul din stomac se scurge în esofag. Ea pune presiune asupra abdomenului, care poate forța acidul stomacal în direcția greșită, iar unele dovezi ale cercetătorilor sugerează că tranzitul în intestine încetinește atunci când adoptați o postură greșită.

În cadrul clinicii noastre (naturell.ro), vă punem la dispoziție terapii și instrumente care să va ajute să aveți o postură corectă pentru sănătatea dumneavoastră. Vă invităm să le încercați și să le simțiți în mod direct beneficiile. Până data viitoare, vă dorim armonie cu natura și cu sine!


Cu drag,
Echipa Clinica Naturell
Adresa: Timișoara, Calea Bogdăneștilor, nr. 22
Telefon: 0723512025, 0722214421, 0785288112