Remedii pentru constipatie

Detalii

CategoriiStiri sanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9345

Voteaza & Distribuie

Descriere



constipatia


constipatia, imposibilitatea de a defeca



Constipatia nu este o boala sau o dereglare, ci o conditie comuna asociata cu miscarea "lenesa", greoaie, a intestinelor. Mai mult decat atat, evacuarea incompleta a intestinului gros si eliminarea greoaie (poate fi dureroasa) a fecalelor groase si uscate sunt de asemenea mentionate ca si constipatie. Problemele de constipatie trebuie rezolvate cat mai rapid deoarece aceasta stare poate actiona ca un factor major care contribuie la aparitia diferitelor boli cum ar fi artrita, apendicita, cataracta, cancer, etc.



Retentia alimentelor in intestine pentru o lunga perioada de timp poate fi daunatoare deoarece prezenta prelungita a produselor alimentare in intestin conduce spre producerea toxinelor care isi fac loc in fluxul sanguin. Daca aceste toxine sunt absorbite de catre organism pot aparea diverse afectiuni. Pentru a preveni aceste complicatii, e necesar ca problemele de constipatie sa fie tratate cat mai repede posibil.


Se comercializeaza diverse laxative chimice pentru a vindeca problemele de constipatie. Exista, de asemenea, si medicamente care se elibereaza fara reteta medicala pentru a trata aceasta stare. Cu toate acestea, reactiile adverse asociate determina oamenii sa caute remedii naturale pentru constipatie.


Fructe si legume

Fructe precum portocale, mango, pere, smochine, papaya etc. si legume precum morcovi, mazare, cartofi dulci si alte legume verzi furnizeaza sistemului digestiv al organismului cantitati mari de fibre, fiind alimente care stimuleaza miscarea intestinelor. Guava, atunci cand consumata cu semintele sale, adauga mari cantitati de substante greu digerabile pentru organism. Acest lucru va contribui, la randul sau, la cresterea volumului scaunului si la facilitarea miscarilor intestinului.


Usturoi

Usturoiul este un alt remediu pentru ameliorarea constipatiei. Continutul sau ridicat de potasiu contribuie la contractii musculare ale intestinelor, sporind astfel miscarea peristaltica. Taiati cateva bucati de usturoi si adaugati-le la supa, suc sau miere de trei ori pe zi pentru a scapa de constipatie.


Lamaie

Aportul de vitamina C remediaza constipatia deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului, luptand cu orice boala care conduce la constipatie. Stoarceti sucul de la o lamaie in apa calda si sorbinti-o. Cu toate acestea, abtineti-va de la a adauga sare sau zahar.


Lapte de magneziu

Laptele de magneziu, cunoscut si sub numele de hidroxid de magneziu, este o substanta alcalina luata pe cale orala. Prezenta hidroxidului in acest compus se combina cu acidul clorhidric prezent in stomac si calmeaza hiperactivitatea in stomac. Este un remediu eficace pentru constipatie, care trebuie sa fie luat inainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, nu trebuie urmat fara consultarea medicului de familie, deoarece laptele de magneziu nu este un remediu natural si are efecte secundare.


Aloe Vera

Sucul de aloe vera este un alt remediu eficace pentru constipatie deoarece ajuta la stimularea tranzitului intestinal. Consumati suc de aloe vera timp de 10 zile, insa dupa primele 5 zile luati o pauza de 2 zile si reluati pentru inca 5 zile. Persoanele care sufera de constipatie cronica trebuie sa-l bea zilnic pana cand problema dispare.


Prune

Sucul de prune actioneaza ca un laxativ natural si reduce zaharurile din organism, ajutand astfel la trecerea lichidelor in intestine. Fluidul inmoaie scaunul si imbunatateste circulatia intestinului. Astfel, sucul de prune este un remediu extrem de eficient pentru constipatie.


Spanac

Spanacul crud este cunoscut pentru componentele organice exceptionale capabile de a rezolva problemele legate de curatirea tractului intestinal. Pentru a face suc de spanac, se spala bine frunzele de spanac si se maruntesc. Se adauga acestei paste o cantitate egala de apa si se amesteca bine. Se bea sucul zilnic pentru a disparea constipatia.


Smochine uscate

Smochinele au proprietati laxative extraordinare, ajutand la ameliorarea constipatiei. Trebuie consumate cel putin 2-3 smochine uscate zilnic. In plus, ati putea, de asemenea, sa lasati smochinele la uscat peste noapte si sa le consumati a doua zi dimineata, impreuna cu apa.


Seminte de in

Semintele de in sunt bogate in fibre si acizi grasi omega-3. Acestea atenueaza constipatia dureroasa, prin subtierea scaunului si curatirea colonului. Ati putea fie sa adaugati aceste seminte la salate fie sa le lasati la inmuiat peste noapte intr-un bol de cereale fie sa le maruntiti cu blenderul.


Ulei de ricin

Uleiul de ricin are capacitatea de a stimula intestinul sa excrete fecalele. Curata atat intestinul subtire cat si pe cel gros, dovedindu-se un ulei util in caz de constipatie. Mai mult decat atat, uleiul de ricin este ieftin si usor de procurat. 2-4 lingurite de ulei de ricin pot fi adaugate la ceaiul de ghimbir in timpul pregatirii sale, ceai care se bea inainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, acest ulei este cunoscut si pentru efectele sale adverse, cum ar fi greata, diaree, ragaiala. Nu ar trebui sa fie consumat de femei insarcinate si mame ce alapteaza.


Apa

In cazul in care organismul nu primeste cantitati adecvate de apa in fiecare zi, se va extrage apa cat mai mult posibil din tractul intestinal. Acest lucru va cauza intarirea si uscarea materialelor intestinelor, cauzand constipatie. Pentru a pastra scaunul moale, organismul are nevoie de hidratare. Astfel, este important sa beti cel putin 8 pahare de apa in fiecare zi. In cazul in care o astfel de cantitate vi se pare prea mare, incercati sa adaugati fructe proaspete si sucuri de legume in dieta voastra.


Medicamente ayurvedice

"Triphala Churna" este un medicament ayurvedic preparat prin combinarea a trei fructe: coacaze indiene, chebulic myrobalan si belleric myrobalan. Acest medicament este disponibil atat in ​​capsula cat si sub forma de pulbere si administrat de doua ori pe zi remediaza constipatia. Un alt medicament ayurvedic este "rubarba", care este de asemenea eficient in tratarea constipatiei.


In afara de aceste remedii pentru constipatie, ar trebui si sa va asigurati ca aveti un regim alimentar sanatos si echilibrat, completat de exercitii fizice, o alta rutina necesara care va ajuta produsele alimentare sa treaca prin intestin mai repede.