Prepară ginul tonic perfect: Ghid pas cu pas pentru pasionații de băuturi fine

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriRomania
Ultima actualizareVineri 31 iulie 2020
Vizualizari669

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ginul este probabil cea mai cunoscută și utilizată băutură alcoolică tare, majoritatea cocktailurilor având rețete care se bazează pe aromele sale. De fapt, ginul nu se consumă simplu, ci în amestec cu alte băuturi, deoarece aromele pot fi mai bine puse în valoare în acest fel. Una dintre cele mai cunoscute și consumate băuturi în prezent este ginul tonic, o băutură selectă și fină, al cărei gust nu poate fi uitat.

Ginul tonic are o istorie aparte, fiind o băutură care s-a cizelat în timp, până să ajungă la forma actuală. Ginul tonic este o băutură incoloră, formată prin asocierea ginului cu apa tonică, la care se adaugă pentru un plus de aromă și estetică niște feliuțe de lime. Rețetele variază de la local la local, însă rețeta de bază a ginului tonic perfect este cea în care adăugăm cât mai puține elemente. Dacă vrei să prepari acasă gin tonic, vei avea nevoie de gin, pe care-l poți găsi pe https://alcooldiscount.ro/gin, lime și apă tonică, însă va trebui să ai în vedere câteva aspecte care pot face diferența dintre un simplu cocktail și un gin tonic perfect.

Care este rețeta perfectă de gin tonic?

Rețeta în sine nu este tocmai un amestec rapid de elemente, ci un algoritm, un număr de pași esențiali pe care trebuie să îi urmezi dacă vrei ca ginul tonic preparat de tine să fie cu adevărat perfect.

Pregătește paharele!

Dacă atunci când faci cafea, pentru o aromă excelentă este nevoie să încălzești bine ceștile, în cazul ginului tonic perfect, procedeul este invers. Este nevoie să răcești bine paharele înainte de a prepara și turna amestecul, deoarece temperatura scăzută te va ajuta să simți mai bine și mai clar aromele.

Pregătește gheața!


Oricât de ciudat ar părea, pregătirea cuburilor de gheață este o operațiune importantă în prepararea ginului. Acest lucru se întâmplă pentru că gheața trebuie să fie stropită cu lime, astfel încât în momentul în care este turnat amestecul, aroma să-l poată învălui complet. Cum ginul se servește cu gheață, ea va deveni potențiator de gust, deoarece ca aduce o ușoară aromă de lime.

Adaugă ginul în paharele răcite

Nu se folosește o tehnică anume pentru turnarea ginului, mai ales că sticla are un mod de curgere realizat astfel încât să nu dai greș. Este important să știi că se recomandă ca pentru a realiza un gin tonic de succes, să adaugi o parte gin și trei părți de apă tonică. Poți măsura, în primă fază, dacă ai nevoie, sau poți folosi ca ajutor măsurarea vizuală, chiar dacă este estimativă. În timp vei căpăta dexteritate la prepararea amestecului, și-ți va fi mai ușor.

Adaugă apa tonică

Apa tonică se adaugă în proporție de 3 la 1, așa cum am menționat și anterior. Ea va da gustul ușor amărui al ginului tonic, va crea așadar o băutură fină și răcoritoare, numai bună pentru seri pline de distracție. Opțional, poți adăuga felii de lime în interiorul băuturii sau le poți atașa de pahar, după ce le crestezi puțin pe deschidere. Vei crea astfel un efect vizual deosebit, o decorare a paharului, precum un chef bucătar a cărui farfurie arată impecabil.

Pasul următor este să te delectezi cu băutura ta preferată, să te bucuri de ea într-o ambianță cât mai plăcută. Ginul nu este o băutură oarecare, așa că nici procesul de preparare nu este unul obișnuit. Cu toate acestea, ginul tonic este probabil cea mai râvnită băutură și oricine apreciază un pahar de gin tonic gustos și răcoritor, cât mai apropiat de perfecțiune.

Sursa foto:unsplash.com/photos/A7R2mAw08Vk