Plicul elegant din viata ta

Detalii

CategoriiStiri divertisment
Tagurigeantă, Imbracaminte, plic
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1463

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aici vom vorbi putin si despre interesanta poseta plic; o inventie destul de inspirata, care dateaza de pe vremea - nu prea indepartata, mamele si bunicile noastre o stiu prea-bine, si eu la fel ca ele - cand plicurile clasice din hartie erau destul de mult folosite pentru transmiterea vestilor. Si-acuma se mai folosesc aceste plicuri de hartie, mai mult pentru inmanarea banilor din salariu sau Doamne fereste, mita! - dar acest lucru e total strain preocuparilor noastre.
De ce am facut o mica incursiune in lumea plicurilor? Ca sa ne lamurim de unde vine moda acestor posete plic. Iar daca in timpurile noastre plicurile folosesc si la inmanarea unor bani, atunci si posetele plic pot fi folosite la pastrarea sumelor de bani. Chiar mai bine decat in banalul plic de hartie. Numai sa fie! Dar aceasta posetuta de forma unui plic, nu-i necesar ca sa fie doar de dimensiunea unui plic - desi, la o adica plicurile sunt de toate dimensiunile si formele, cat mai ales sa aiba forma evidenta a unui clasic plic. Iar prin aceasta forma inspirata a posetei, se vor intui purtatoarei unele insusiri de sentimentalism cu tenta retro, ceea ce-i destul de interesant in configuratia soft-ului unei femei. Desi nu prea credem ca aceste posete plic vor fi purtate, acceptate de catre foarte tinerele fete nascute in vremea telefoniei mobile, mesengerului, a lui yahoo si facebook. Dar eu daca as vedea-o la bratul unei asemenea prea-tinere domnisoare, pe cuvant ca as admira-o! Chiar o idee pentru confectionerii de posete: posetele in forma de telefon mobil; sau de laptop, de tableta! Mai glumim si noi, dar nu se stie daca n-au aparut deja in mama china.
Dar daca prea-tinerele domnisoare nu vor catadicsi sa se inhame la demodatele (pentru ele doar!) posete plic, sa le lasam si sa le admiram pe celelalte domnisoare sau foste, in brate cu aceste posetute care prin forma lor starnesc placute nostalgii. Iar daca asocierile de acest gen sunt inca tributare si dominante in conceptiile noastre, de ce nu ar fi si acea asociere a formei unui plic cu bani, cu o poseta la fel de substantiala. Oricum am da-o, si oricine-ar fi posesoarea unei asemenea posete plic, aceasta ne va parea interesanta, doar prin faptul inedit al afisarii cu o asemenea poseta nonconformista prin forma ei. Daca va fi o tanara domnisoara, aceasta ne va aparea ca o aderare din partea ei la moda retro. Iar daca cea care poarta o poseta de forma unui plic, va fi o femeie matura, aceasta va fi catalogata drept o persoana sentimentala si nostalgica, doua insusiri demne de admirat la orice femeie. Si chiar trei: adaugam pe cea de fidelitate - pentru un timp, pentru o moda, si de ce nu pentru un barbat!
Care o fi facut parte si el din viata ei din timpurile posetelor plic; sau poate ca i-a daruit-o, sau asociaza lucrul acesta cu plicul original din hartie pe care l-a primit odata si care i-a schimbat intr-un mod fericit viata. Se pot intampla si asemenea fericite asocieri, si noi le vom citi doar pe forma de plic a posetei damei purtatoare. Si vom face si noi o fericita asociere intre sentimente si obiectele care le provoaca si intretin
http://www.manier.ro/