Planul de inchiriere auto - ce trebuie sa stii

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriCluj Napoca, inchirieri auto, inchirieri masini, rent a car
Ultima actualizareVineri 4 ianuarie 2019
Vizualizari981

Voteaza & Distribuie

Descriere

Serviciul de tip rent a car este deja binecunoscut. Doar ca ce nu stiu multi este ca procedura poate fi semnificativ imbunatatita. Acele agentii ce au mizat si pe prezenta online au reusit, se pare sa simplifice cu mult procedura in sine, iar asta nu poate fi decat in beneficiul solicitantilor. Masina poate fi pregatita pentru ca la momentul sosirii nimic sa nu incurce programul de plecare. Dupa ce a cucerit publicul cu varianta interesanta de a oferi orice tip de masina disponibila oricand, serviciul rent a car s-a imbunatatit, prin conditiile avantajoase pe care agentiile le pun la dispozitie.

Cere consultanta
Este pana la urma normal sa nu cunosti toate detaliile. De obicei, cei care inchiriaza o masina prefera fie o marca pe care o cunosc sau un tip de masina asemanator cu ceea ce au mai condus, fie ceva nou, pentru a experimenta. Nu uita insa ca in functie de clasa de consum, confort, siguranta si dotari, tarifele sunt atat de diferite. Cere consultantului o parere, in functie de traseul pe care il au in vedere si de ce nu chiar bugetul disponibil. Chiar daca faci rezervarea online, poti gasi o cale de a cere ajutor sau cel putin o parere orientativa despre asta. Asta nu te costa nimic si cel putin vei avea un reper al cunoscatorului in domeniu.

Cauta online
Agentiile de profil sunt usor de reperat si mai ales in mediul online este mai simplu ca oricand sa compari preturile si nu numai. Incepe prin a cauta pareri despre agentia cu pricina. Cauta de asemenea despre plusurile si minusurile masinii care te intereseaza. Dupa ce te-ai hotarat, tot online poti face si rezervarea unei masini, parcurgand o parte din procedurile ce se impun pentru acest serviciu.

Sfat: cauta informatii detaliate despre taxele impuse. Cand nu esti sigur de asta poti foarte usor sa suni si sa ceri detalii. Unele agentii au disponibilitate nonstop, spre exemplu asa cum este la RINO Rent a Car. Astfel, vei sti de la bun inceput daca esti taxat pentru rezervare sau pentru anularea acesteia, de ce nu. Unele agentii nu taxeaza in plus niciuna dintre aceste situatii.

Negociaza preturile
Din nou, nu toate agentiile permit asta. Insa acolo unde poti, de ce sa nu o faci. Mai ales cand alegi servicii cumulate, de la aceeasi agentie, ar fi in interesul si avantajul tau sa ceri un pret mai mic. Poti incerca negocierea, in functie de serviciile de care esti interesat. O astfel de metoda este aplicata la RINO Rent a Car, pentru rent a car Cluj. Situatia poate varia si in functie de sezon, dar si de dotarile ce se impun o data cu acesta.

Preluare si predare
Atunci cand semnezi un contract de inchiriere a unei masini nu ar trebui sa omiti acele randuri in care se specifica cum va avea loc preluarea si respectiv predarea. Poate fi un loc stabilit sau chiar la sediul agentiei. Insa te va interesa un punct cat mai aproape de itinerariul tau. Spre exemplu daca ajungi in Cluj ai dori ca direct de la aeroport sa poti pleca cu masina dorita, acelasi lucru fiind in avantajul tau sa se intample. Daca ne raportam la oferta celor de la RINO, atunci trebuie sa stii ca ceea ce tine de predare si preluare se desfasoara in mod flexibil, atat din aeroport, cat si pe raza orasului.

Sfat: nu doar perioada te intereseaza, locul si pentru cate zile vei inchiria, ci si ora la care poti intra in posesia masinii. Cei de la RINO mentioneaza ca ora nu conteaza, vor fi disponibili oricand. Cursele avioanelor pot fi atat de diferite, incat uneori aterizarile in miezul noptii forteaza nota incat turistii sa isi gaseasca orice alta cale de transport decat o masina inchiriata. Nu este cazul la RINO.

Preturi
Confortul te costa, stii asta. Preturile sunt insa rezonabile, raportat la nevoie si la perioada de inchiriere. Asadar, compara preturile tinand cont de timpul pentru care doresti inchirierea si conditiile de inchiriere impuse. Poti gasi masini de inchiriat la un tarif de 17 sau 19 € per zi si sa fii multumit de asta.

Cum poti plati? O mare parte dintre agentii prefera plata prin card sau transfer bancar sau se limiteaza la o anumita moneda, deci intereseaza-te despre asta.