Placarea peretilor cu piatra - Sfaturi esentiale pe care trebuie sa le iei in calcul

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareMiercuri 9 iunie 2021
Vizualizari449

Voteaza & Distribuie

Descriere

Adesea, multe persoane aleg sa placheze peretii interior sau exteriori cu piatra in urma unui impuls generat de lipsa know-how-lui. Astfel, se junge la alegerea materialelor nepotrivite si implicit, la un rezultat final care nu este de durata. Tocmai de aceea, este esential ca materialele sa fie alese de un profesionist care detine suficiente cunostinte in acest domeniu. Poti consulta un designer sau un arhitect, de exemplu. Cu toate acestea, chiar daca plasezi aceasta sarcina catre o persoana cu experienta, este esential sa cunosti si tu cateva aspecte referitoare la placarea peretilor cu piatra naturala.
1. Procesul de montare
Atunci cand te-ai hotarat sa plachezi peretii interiori sau exteriori cu piatra naturala, in mod clar trebuie sa apelezi la o echipa de specialisti care sa iti vina in ajutor atat cu un bagaj de cunostinte, dar si cu echipamentele necesare. De exemplu, sunt procese care implica taierea pietrei inainte de montarea acesteia pe perete. In cazul acesta, doar un disc pentru piatra naturala poate executa aceasta sarcina.
2. Rezistenta materialului
Materialul ideal este cel care are capacitatea sa reziste la crapare, umiditate si temperaturi ridicate. Piatra naturala dispune de toate aceste caracteristici, ba mai mult, peretii interiori placati cu piatra pastreaza camera racoroasa vara si calduroasa iarna. De asemenea, la exterior, aceasta rezista conditiilor nefavorabile precum ploi, vant sau soare excesiv. Placile din piatra impiedica patrunerea apei in perete.
3. Durabilitatea materialul
Piatra naturala are o durabilitate mare, cu mult peste alte materiale cunoscute ca fiind potrivite pentru placarea peretilor. Cu toate acestea, este important sa incerci constant sa o imbunatatesti. De exemplu, sunt materiale care pot fi tratate cu anumite substante pentru a oferi o rezistenta mai buna in timp.
4. Pretul materialului
Desi pretul pietrei naturale nu este deloc unul mic spre deosebire de alte materiale, putem spune ca va compensa prin calitate. Astfel, investitia va fi amortizata in timp. Totodata, ai doua optiuni din care poti alege: piatra natura de calitate superioara la preturi mai mari sau piatra naturala la preturi accesibile. Poti alege varianta cea mai accesibila tie, insa este de preferat sa iei aceasta decizie impreuna cu un profesionist.
5. Intretinere
In general, doar piatra naturala aplicata pe peretii interiori necesita intretinere. Cea din exterior, este destul de rezistenta, iar intretinerea fie se realizeaza foarte rar, fie deloc. Insa pentru a afla mai multe detalii despre acest apect este, de asemenea, recomandat sa discuti cu un specialist care sa iti furnizeze informatii corecte.
6. Estetica
Piatra naturala a oferit intotdeauna un design demn de admirat si trebuie sa recunoastem ca apectul exterior chiar conteaza! Materialul ales pentru realizarea fatadei trebuie sa vina in completarea stilului in care a fost construita casa sau cladirea. Avand in vedere ca piatra naturala poate fi gasita intr-o multime de texturi si culori, va reusi intotdeauna sa se incadreze cu succes in toate stilurile, incepand e la cel traditional, pana la cel modern sau futurist.

Alege intotdeauna materialele potrivite, asigura-te ca ai alaturi specialistii potriviti si cu siguranta vei obtine rezultate fabuloase!