Perioada cand biletele de avion si cazarile sunt mai ieftine. Care sunt zilele in care trebuie sa eviti achizitionarea tichetelor de imbarcare?

Detalii

CategoriiTurism
TaguriBilete de avion, Bilete de avion low cost, Dubai
Ultima actualizareVineri 21 februarie 2020
Vizualizari783

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vrei sa obtii cel mai ieftin bilet de avion posibil? Nu esti singurul! Sute de mii de persoane de pe globul pamantesc incearca, chiar in acest moment, sa gaseasca cel mai accesibil pret. Din fericire, misiunea a devenit mult mai usoara datorita internetului. Cu agentiile de turism online si furnizorii de reduceri care iau locul sucursalelor traditionale, oricine are acces la o gama mai larga de tarife si optiuni. Din acest articol vei afla care sunt cele mai bune momente pentru a-ti rezerva biletul de avion, precum și cateva sfaturi pentru a profita de cele mai bune oferte de cazare.

Cand sunt mai ieftine biletele de avion?


De regula, tichetele de imbarcare nu se ieftinesc imediat ce data plecarii se apropie. Preturile lor tind sa fie mai scazute atunci cand rezervarea se face cu maxim patru luni si minim trei saptamani inainte de decolare. Dupa acest interval, te poti astepta ca tarifele sa creasca semnificativ. Conform expertilor, pot exista cativa factori care influenteaza valoarea biletelor, cum ar fi schimbarile de sezon sau perioada sarbatorilor, dar "regulile" difera in functie de tipul de zbor. In cazul celor internationale, ei recomanda ca rezervarea sa se faca mult mai devreme, in timp ce pentru zborurile interne, perioada ideala este cu trei sau sase saptamani inainte de data plecarii. De asemenea, ei spun ca biletele sunt mai ieftine atunci cand sunt cumparate dupa-amiaza si mai scumpe dimineata.

In ce zi a saptamanii preturile tind sa urce?

Se pare ca tarifele cerute de companiile aeriene urmeaza un ciclu saptamanal. De obicei, cele mai mici preturi sunt disponibile la inceputul saptamanii, iar cele mai mari sunt oferite in restul zilelor. Joi este cea mai nefericita zi pentru a achizitiona un bilet de avion, pentru ca atunci firmele incep sa creasca preturile pentru a compensa costurile mai mici oferite in debutul saptamanii. Weekend-urile sunt, de asemenea, nepotrivite pentru a cheltui bani pe tichete de imbarcare. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca este ultima sansa a operatorilor de zbor de a oferi tarife mai mari, inainte de a crea preturi promotionale odata cu inceperea unui nou ciclu. Probabil te intrebi cand este mai indicat sa iti achizionezi biletul de avion. Ei bine, chiar la mijlocul saptamanii, adica miercuri. Zborurile care decoleaza si aterizeaza in weekend, luni si vineri costa, in general, mai mult. Atentie insa ce loc alegi, fiindca unele scaune pot fi mai periculoase decat altele, avertizeaza specialistii.

Cand sunt cazarile mai ieftine?

Pentru a gasi cele mai bune oferte de cazare, impatimitii de calatorii recomanda, uneori, sa astepti pana in ultimul moment pentru a rezerva o camera de hotel. Fiindca oferta este uriasa, multe unitati de cazare nu reusesc sa se ocupe in intregime, astfel ca pe platformele comerciale turistice gasesti oferte foarte bune, cu reduceri de pana la 60% fata de tariful obisnuit. De exemplu, daca planuiesti sa petreci ziua de Dragobetele la soare, asigura-te ca accesezi frecvent site-uri de travel pentru a fi mereu la curent cu tarifele practicate, deoarece alternativele sunt variate si ai de unde alege - recomanda expertii in calatorii. Gasesti numeroase oferte de pachete pentru Dubai de la Alfitravel, dar si alte destinatii exotice, care iti vor satisface asteptarile si iti vor oferi cele mai placute amintiri.

Pentru a fi la curent cu pachetele si ofertele promotionale ale companiilor aeriene si ale unitatilor de cazare, urmareste paginile lor oficiale de pe retelele de socializare. De asemenea, pentru un feedback cat mai corect, cauta pe forumuri sau pe site-uri de recenzii parerile localnicilor sau ale altor turisti. In acest fel vei descoperi hoteluri sau restaurante unde se mananca exceptional la preturi mici, magazine cochete si evenimente interesante.

Sursa foto: Unsplash.com