Monitoare second hand – Ce ar trebui sa stii?

Detalii

CategoriiIT
Tagurimonitor
Ultima actualizareJoi 17 octombrie 2019
Vizualizari785

Voteaza & Distribuie

Descriere

Noteaza cateva puncte utile, daca doresti sa cumperi monitoare second hand:

· cumpara monitoare second hand din magazinul online care are propriul site web verificat;
· Magazinul ar trebui sa iti ofere un minim de garantie;
· Inainte de a cumpara, este recomandabil sa te asiguri ca magazinul online opereaza pe segmentul echipamentelor folosite de mult timp si are o reputatie pozitiva.

Aceste recomandari simple iti vor creste semnificativ sansele de a cumpara un monitor second hand cu adevarat fiabil, care sa te tina ceva timp.

Rezolutie ecran

Aici nu trebuie sa te gandesti foarte mult, deoarece dupa alegerea diagonalei monitorului si a raportului de aspect, vor exista doar 1-2 optiuni oferite de producator. Notam doar cateva:
· cea mai populara rezolutie este 1920 × 1080 pixeli, care se conformeaza standardului Full HD;
· pe a doua pozitie se afla rezolutia de 1366x768 pixeli, care este suficienta pentru vizionarea videoclipului in format 720p.

Conectori video

Calitatea imaginii de pe ecran depinde si de conectorul video prin care conectezi monitorul la computer. Exista 5 optiuni:
1.VGA. Conector analogic pe care il are fiecare monitor (chiar daca este foarte vechi). Adica, cu un astfel de conector video, monitorul poate fi conectat la orice computer.
2.DVI. Este un conector digital, utilizat pe scara larga in modelele actuale. Este superior VGA pentru calitatea imaginii transmise.
3.HDMI. Un conector digital conceput pentru conectarea laptopurilor si a diverselor echipamente audio sau video. Poate transmite atat video cat si sunet prin cablu.
4.DisplayPort. Un conector digital care depaseste calitatea video si audio a DVI. Acesta este rar gasit.
5.SCART, S-Video, AV. Conectori analogici disponibili pe monitoare integrate cu un tuner TV si acustica. Proiectat pentru a conecta camere video vechi, playere DVD simple si alte echipamente invechite.
Cand cumperi un monitor second hand, este de dorit ca acesta sa aiba mai multi conectori. De ele depinde conectarea altor echipamente, cum ar fi: laptop, consola de jocuri, media player.

Verifica functionarea la unitatea de control

Daca ai gasit monitorul de care ai nevoie, a venit momentul sa il verifici. Intr-adevar, daca nu exista defecte vizuale vizibile pe carcasa, acest lucru nu inseamna ca echipamentul functioneaza corect. Poti verifica acest lucru intr-un singur mod: conectand monitorul la computer si lucrand putin pe el. Ar trebui sa fii atent la prezenta pixelilor morti si a culorilor. Acestea sunt probleme tipice cu monitoarele second hand.

Pentru a verifica daca monitorul are pixeli morti, este necesar sa instalezi un software special de testare si sa incepi umplerea uniforma cu orice culoare (cu exceptia negrului). Daca nu exista puncte negre, poti schimba culoarea de umplere si poti verifica din nou. Daca vezi puncte de o alta culoare, acestia sunt pixeli morti. Dezavantajul este nesemnificativ. In acest caz, alegerea iti apartine. Al doilea test este pentru intensitatea culorilor. Pentru a face acest lucru, incepe umplerea gradientului si vezi cat de bine se schimba culorile.

Daca observi defecte sau tranzitii de culoare acute - acest lucru indica probleme cu redarea culorilor monitorului. In consecinta, un astfel de monitor este potrivit numai pentru lucrul cu aplicatii text.