Mobilă la comandă sau mobilă modulară pentru bucătăria ta?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimobila, mobila bucatarie, mobila la comanda
Ultima actualizareMarti 31 august 2021
Vizualizari632

Voteaza & Distribuie

Descriere

În ultimele decenii, bucătăria a devenit un spațiu destinat nu doar pregătirii și servirii mesei, ci și unul de socializare cu prietenii și familia. De aceea achiziționarea mobilei pentru bucătărie necesită atenție pentru alegerea soluției potrivite pentru toți cei care o folosesc. Dar care este soluția potrivită? Mobilă la comandă sau mobilă modulară?

Decide ce îți dorești și informează-te

Ofertele de mobilă pentru bucătărie sunt extrem de variate. Gândește-te la cum vrei să arate mobila ta și apoi caută informații despre stilul de decorare, materialele, culorile și finisajele pe care ți le dorești. Uneori să vezi cum arată modelele de mobilă în realitate te ajută să vizualizezi cum ar arăta acestea în bucătăria ta, de aceea o vizită la un magazin ca show-room-ul de mobilă din Baia Mare va ușura demersul de alegere a mobilei potrivite pentru tine. Există numeroase materiale din care este produsă mobila de bucătărie cu design elegant sau modern și care au durabilitate în timp. Alegerea ta va fi influențată de spațiul de care dispui, de aceea înainte de a te hotărî că vrei un anumit model de mobilă este necesar să măsori și să notezi dimensiunile bucătăriei tale.

Stabilește un buget

Stabilirea bugetului pentru mobilarea bucătăriei te va ajuta să filtrezi cu mai multă ușurință ofertele disponibile. Deși acest buget poate suferi modificări, este important să îl ai ca reper fie că alegi mobila modulară sau mobila la comandă. În stabilirea bugetului este important să ai în vedere calitatea mobilei pe care dorești să o achiziționezi. Nu este recomandat să alegi o variantă ieftină, ci una de calitate, rezistentă și durabilă.

Avantajele și dezavantajele mobilei la comandă

Mobila de bucătărie la comandă a devenit tot mai populară în ultimii ani pentru că:

  • dimensiunile sale pot fi personalizate și astfel mobila poate fiamplasată în orice tip de spațiu;
  • poate fi produsă din orice fel de material;
  • conferă originalitate bucătăriei, din moment ce este creată conform cerințelor clientului.

Mobila la comandă are însă și dezavantaje și este recomandat să le pui în balanță înainte de a decide cum îți vei decora bucătăria:

  • realizarea ei durează mult. Fiind un proiect început de la 0, cu multe elemente personalizate, executarea mobilei la comandă poate dura și câteva luni, ceea ce poate fi un inconvenient dacă te grăbești;
  • executantul nu reușește să realizeze ceea ce i-ai cerut. Chiar și o firmă cu experiență poate eșua în implementarea cerințelor pentru mobila ta, de aceea e bine să fii atent și la portofoliul de proiecte realizate și la părerea clienților companiei;
  • prețul este mai mare decât al mobilei modulare. Dacă, de exemplu, îți dorești un panou într-o culoare mai rar folosită și producătorul nu folosește o foaie întreagă de material pentru acest panou, el va rămâne cu restul de material de stoc. Pentru că nu poate ști când va mai avea un client care să vrea aceeași culoare, va trebui cel mai probabil să îți ceară un preț mai mare pentru acel panou.

Avantajele și dezavantajele mobilei modulare


Furnizorii oferă numeroase modele de mobilă modulară de bucătărie realizate dintr-o varietate de materiale și culori. Lemnul este materialul cel mai bun din punct de vedere calitativ, însă și cel mai scump. Există și alternative mai ieftine - PAL, MDF, furnir - care conferă mobilei modulare un aspect modern, ea fiind totodată durabilă și rezistentă.

Mobila modulară este soluția perfectă pentru bucătarii de dimensiuni mari și medii. Piesele de mobilier modular pot fi reparate sau înlocuite cu ușurință. Dacă, de exemplu, ți se deteriorează ușa unui dulap, este suficient să comanzi una nouă de la producător în loc să aștepți să ți se execute alta pe comandă.

Dacă în viitor vrei să extinzi spațiul bucătăriei, mobila modulară este foarte utilă: prin achiziționarea câtorva module suplimentare, noua ta bucătărie extinsă este gata. Dezavantajul mobilei modulare este că ea poate fi folosită mai greu în bucătăriile unde mobilierul trebuie să aibă câțiva centimetri în plus sau în minus față de dimensiunile standard, iar în aceste situații este recomandată mobila la comandă.

Un ultim aspect care trebuie avut în vedere fie că este vorba de mobilă modulară sau mobilă la comandă este montajul. Dacă poți monta singur mobila, atunci problema este rezolvată, timpul și îndemânarea fiind singurele elemente de care ai nevoie. Dacă însă vrei ca mobila să fie montată de profesioniști, asigură-te că incluzi o estimare pentru acest cost în bugetul pentru mobila ta de bucătărie. Indiferent de tipul de mobilă pe care îl alegi, solicită de la furnizor informații complete despre garanția oferită, despre durata de livrare, executarea și asamblarea acesteia.

La magazinul cu cea mai extinsă gamă de mobilă de bucătărie din Baia Mare, găsești colecții de mobilă modulară care corespund oricăror nevoi și se pliază pe orice tip de spațiu.