Mircea Badea

Detalii

CategoriiStiri divertisment
TaguriCinema/Televiziune, Mircea Badea
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9440

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mircea Badea, nascut pe 24 februarie 1974 la Bucuresti, este prezentator de emisiuni televizate si de radio. A cochetat si cu actoria ocazional, a participat la emisiuni de divertisment, insa show-urile cu tenta politica sunt cele care l-au consacrat. Este extrem de cunoscut pentru emisiunea In Gura Presei pe care o gazduieste pe postul de televiziune Antena 3, difuzata seara, de duminica pana joi, si bazata pe evenimentele zilnice prezentate in presa romaneasca.




Mircea Badea


Mircea Badea




Mircea Badea, alaturi de Teo Trandafir

Mircea Badea a debutat la radio in 1990, ajutat de jurnalista Jana Gheorghiu, care ocupa la acea vreme functia de director al Radio Total. Alaturi de Teo Trandafir, Mircea Badea s-a mutat la postul de televiziune Tele7 ABC, unde a realizat matinalul Buna dimineata, Romania. Cei doi au format pe micul ecran un cuplu sudat, iubit de public pentru spontaneitatea, umorul si naturaletea cu care isi prezentau emisiunile.




Mircea Badea si Teo Trandafir


Mircea Badea si Teo Trandafir




Mircea Badea si Teo Trandafir s-au mutat ulterior la trustul Intact, unde au realizat impreuna matinalul Dimineata devreme si emisiunea Teo si Mircea Sou. In anul 2000, drumurile celor doi se despart. Teo Trandafir ia calea trustului Pro, in vreme ce Mircea Badea ramane la Antena 1, unde prezinta emisiunea Noaptea tarziu alaturi de colegul si prietenul sau, Oreste Scarlat Teodorescu.




Mircea Badea si Oreste


Mircea Badea si Oreste




Dupa un periplu pe la alte televiziuni romanesti, Mircea Badea si-a redirectionat atentia catre afaceri. Impreuna cu Oreste Teodorescu, Badea a preluat o fabrica de chibrituri de la Gherla, insa piedicile intampinate in demersul sau l-au determinat sa renunte.


Prezentator al emisiunii In Gura Presei

Reintors la trustul Intact, Mircea Badea a pus bazele emisiunii In Gura Presei in 2004, alaturi de vechiul sau prieten si producator de televiziune Calin Stanciu. Aparitiile sale la televizor i-au crescut popularitatea in randul romanilor, fiind un personaj controversat, criticat si admirat in acelasi timp. In ciuda criticilor vehemente la adresa lui si a ostilitatii pe care unii spectatori si anumiti membri ai clasei politice o manifesta, emisiunea longeviva a lui Mircea Badea a urmat mereu o linie ascendenta din punct de vedere al audientei.



Moderatorul a fost distins de-a lungul vremii cu multiple premii din domeniului divertismentului si al jurnalismul, desi Badea a afirmat in repetate randuri ca nu se considera un jurnalist.


Mircea Badea a cochetat cu actoria

In paralel cu activitatea din televiziune, Mircea Badea a cochetat si cu actoria. A jucat in peliculele Triunghiul Mortii si Oglinda, regizate de Sergiu Nicolaescu, dar si in Milionari de Weekend si in serialul Pitici si Tatici.




Mircea Badea la Miscarea contra Statului


Mircea Badea la Miscarea contra Statului




In cadrul unei emisiuni cu caracter umanitar, Mircea Badea, un iubitor declarat al sportului in general si al boxului in particular, a luptat cu boxerul Leonard Doroftei. De asemenea, a participat la actiuni impotriva sedentarismului, invitand populatia capitalei si nu numai la plimbare si alergare in parcurile din Bucuresti. Initiativa a fost incununata de succes, in parc prezentandu-se cateva mii de oameni dornici de "miscare contra statului", asa cum si-a denumit Badea actiunea.


Mircea Badea este implicat intr-o relatie cu Carmen Bruma, prezentator de stiri sportive si de emisiuni ce au ca tema sportul, miscarea si stilul de viata sanatos si activ.




Mircea Badea alaturi de Carmen Bruma


Mircea Badea alaturi de iubita sa, Carmen Bruma