Maratonul de teatru pentru adolescenți - PREZENT

Detalii

CategoriiCultura
TaguriBucuresti, Teatru
Ultima actualizareLuni 21 septembrie 2020
Vizualizari512

Voteaza & Distribuie

Descriere

„Maratonul de teatru pentru adolescenți - PREZENT” este un proiect de artă educațională și creație teatrală, care se va desfășura în cadrul Platformei Internaționale de Teatru București (PITB) ediția a 7-a în data de 1 octombrie 2020. Proiectul va cuprinde live streaming-uri pe Youtube și Facebook a cinci spectacole realizate cu trupe de adolescenți invitate: Acting Up București, Brainstorming București, Compania de teatru OKaua, PlayHood Ferentari, Victory of Art. Proiectul este realizat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului și va prelua, pentru această primă ediție, tema PITB #7 „Ne arde casa/Our house is on fire”.

PREZENT își propune o conștientizare a tinerilor față de problematica protecției mediului și asumarea unor decizii la nivel individual. Ei vor fi, în foarte scurt timp, forța economică a planetei, iar deciziile lor privind consumul și dobândirea capitalului vor putea să fie în concordanță cu politicile globale și europene de mediu. Implicarea lor în susținerea proiectelor de tip ecologic constituie deci o premisă pentru conservarea sănătății generațiilor viitoare, o condiție necesară pentru creșterea calității vieții.

Proiectul „Maratonul de teatru pentru adolescenți - PREZENT” a început anul acesta cu două întâlniri (online) cu asociațiile Let’s Do It, Romania și Mai Mult Verde, partenerii proiectului specializați pe problemele de mediu. Aceștia au discutat cu cele cinci trupe participante despre metodele de prevenire a poluării și despre deciziile responsabile pe care le pot lua pentru a preveni deteriorarea mediului înconjurător. Pornind de la aceste două întâlniri, membrii trupelor și coordonatorii lor au realizat câte un spectacol de teatru pe care îl vor juca pe 1 octombrie.

Trupele de teatru pe care le-am invitat în această ediție pilot sunt deja recunoscute pentru abordarea unor teme extrem de actuale: Acting Up București, Brainstorming București, Compania de teatru OKaua, PlayHood, Trupa „Victory of Art”. Fiecare dintre trupe va beneficia de întâlniri cu doi traineri, Ionuț Oprea și Alexandru Ivănoiu, care vor aduce noi perspective pentru abordarea spectacolului, bazate pe experiența lor în domeniu.

Necesitatea acestui proiect în peisajul cultural românesc este dată de degradarea constantă a calității mediului natural înconjurător și lipsa informării cetățenilor despre această situație. Din acest considerent, proiectul își propune să se desfășoare în cadrul Platformei Internaționale de Teatru București, un festival de patru zile care abordează anual teme de actualitate de pe agenda publică și media din România.

Accesul la cele 5 streaming-uri online este liber pe bază de rezervare prin platforma Eventbook.
Canal Youtube - Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului
Pagina de Facebook Maratonul de teatru pentru adolescenți - PREZENT

Maratonul de teatru pentru adolescenți - PREZENT este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.