Lustre sau plafoniere: Cum alegi modelul potrivit pentru fiecare cameră?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricorpuri de iluminat, lustre
Ultima actualizareJoi 1 iulie 2021
Vizualizari1018

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă titlul acestui articol te-a atras instantaneu și ai sperat să găsești, în sfârșit, răspunsurile pe care le cauți, avem o veste bună pentru tine. Chiar dacă pare dificil să alegi corpurile de iluminat pentru întreaga casă, există câteva strategii și principii pe care le poți aplica, investind minimum de efort. Respectând câteva idei simple, vei reuși să îți transformi locuința în „acasă”, acel loc confortabil, familiar și primitor, în care de-abia aștepți să ajungi în fiecare zi. Dacă ești nerăbdător, te invităm să citești informațiile de mai jos și să le pui în practică fără ezitare!

Care este diferența dintre lustre și plafoniere?


În primul rând, este necesar să faci diferența între cele două tipuri de produse, pentru ca apoi să poți decide ce se potrivește în fiecare cameră. Lustra este corpul de iluminat clasic, care atârnă mai mult sau mai puțin din tavan, oferind dimensiune și complexitate designului interior. Aceasta este dotată, de regulă, cu mai multe becuri dispuse simetric sau asimetric, oferind o intensitate suficient de mare pentru a ilumina un living sau un dormitor. Plafoniera, pe de altă parte, este un corp de iluminat mai puțin amplu, care stă poziționat pe tavan, fără să ocupe spațiul necesar unei lustre. Plafonierele sunt folosite, de obicei, în spații înguste sau nu foarte spațioase, precum baia, holurile, balconul, dar nu numai.

  • Alegerea corpurilor de iluminat pentru living și bucătărie

Sufrageria și bucătăria sunt două spații esențiale în casă, unde majoritatea familiilor petrec cel mai mult timp. Fie că vă uitați la filme, preparați și mâncați împreună micul dejun sau vă savurați cafeaua zilnică, bucătăria și livingul trebuie să fie confortabile și primitoare în orice moment al zilei. De aceea, iluminarea acestor zone este extrem de importantă.

Așadar, este recomandat să optezi pentru o lustră principală, care să completeze designul interior și să ofere suficientă lumină. Aceasta poate fi completată cu lămpi, aplice de perete sau spoturi. Dacă ai un living deschis, care include și bucătăria, montează o lustră în zona canapelei și o altă lustra deasupra locului pentru luat masa. Astfel, vei crea două zone independente, care vor oferi impresia de mai mult spațiu.

  • Alegerea corpurilor de iluminat pentru dormitoare

Fie că vorbim despre dormitorul matrimonial sau dormitorul copiilor, acest spațiu trebuie să fie cât mai liniștitor, să favorizeze odihna și relaxarea. Prin urmare, nu ai nevoie de o lumină foarte intensă, ci de o lumină ambientală, suavă și uniformă. De aceea, plafonierele pot reprezenta o opțiune excelentă. Acestea pot avea becurile ascunse sau la vedere, iar lumina lor se va difuza uniform în tot dormitorul, creând o atmosferă intimă și plăcută. Bineînțeles, dacă ai un dormitor spațios și dorești să îl amenajezi în stil clasic, poți opta și pentru o lustră elegantă.

  • Alegerea corpurilor de iluminat pentru băi și holuri

Spre deosebire de camerele mari ale locuinței, băile și holurile trebuie să fie folosite extrem de eficient. De aceea, ai nevoie de soluții care să te ajute să economisești cât mai mult spațiu. În acest caz, plafonierele discrete, dar cu o lumină puternică, sunt alegerea ideală!

Poți alege plafoniere pătrare, rotunde, simple sau cu aplicații decorative. Cei de la Decoliving sunt specialiști încorpuri de iluminat și vin în întâmpinarea noastră cu o gamă variată de lustre și plafoniere deosebite, potrivite pentru orice încăpere, de la camera de baie, la birouri moderne și livinguri de inspirație clasică.
Ce ne-a placut cel mai mult la site-ul lor e că lustrele și plafonierele sunt repartizate pe încăperi, astfel încât iți va fi mai ușor să alegi modelul potrivit pentru camera ta.

Alegerea corpurilor de iluminat nu trebuie să fie dificilă, iar cei de la Decoliving fac totul mult mai ușor. Caută online mai multe modele de lustre și plafoniere, apoi selectează produsele care crezi că se potrivesc cel mai bine în casa ta!

Sursa foto: unsplash.com/photos/yUqvDvHAdPs