Istoria logo-ului Mercedes Benz

Detalii

CategoriiStiri economie
Tagurilogo, Mercedes Benz
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7052

Voteaza & Distribuie

Descriere

Amator, profesionist, barbat, femeie, cu siguranta cu toti recunoastem logo-ul masinii Mercedes si multi suspinam la ideea de a avea un model din aceasta marca. Dincolo de cai putere, motor si alte caracteristici tehnice, v-ati gandit vreodata ce semnifica sigla acestui rasunator brand si care e povestea lui?

Numele Mercedes a fost inregistrat oficial in 1902. "Vinovat" de asta este Gottlieb Daimler care a fost director tehnic la Deutz, o fabrica de motoare pe gaz. Intr-o zi, la lucru, el a desenat pe o carte postala casa lui si o stea deasupra ei. Cartea postala cu desenul respectiv a fostr trimis sotiei sale, impreuna cu mesajul ca o stea de felul acela va straluci peste propria fabrica, aducandu-i prosperitatea. Peste multi ani, fii acestuia au preluat conducerea fabricii si si-au amintit de steaua din cartea postala si au inregistrat-o ca simbol oficial, alaturand o figura de stea cu patru raze.

In anul 1910, aceasta stea a inceput sa apara pe radiatoarele automobilelor. Sigla a suferit modificari, fiind incununata de lauri pentru a marca triumful lui Carl Benz. Dupa 13 ani, in 1923, sigla de astazi a lui Mercedes a fost inregistrata si a devenit element de design. Incepand cu anul 1989, toate modele care au aparut in seria Mercedes- Benz au acea sifla care a ramas in mare aceeasi, avand doar putine restilizari. Acelasi logo este folosit in fata sau pozitionat la marginea capotei, pe grila. Pana la forma finala, aceasta sigla a avut sase versiuni. Toate elementele cromate de pe masinile Mercedes sunt realizate prin placarea cu doua straturi de cupru, peste care se aplica nichel si apoi, sunt placate cu crom.

Ce semnifica sigla Mercedes?

Dupa ce am aflat istoricul si drumul pana la forma finala a siglei, e interesant de aflat semnificatia din spatele acestui simbol. Steaua in trei colturi inseamna dominatia pamantului, a marilor si a aerului. Daca va intrebati care este conexiunea cu Mercedes, aflati ca Mercedes face motoare pentru uzul terestru, maritim si aerian.