In mijlocul meu, vocea

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCluj Napoca
Ultima actualizareMarti 27 iulie 2021
Vizualizari455

Voteaza & Distribuie

Descriere

In mijlocul meu, vocea, lungmetrajul documentar de debut al regizoarei Andra Hera, care semneaza si scenariul, va avea premiera nationala la Cluj, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania. Filmul urmareste doua personaje in cursul unei terapii vocale neconventionale, menite sa ii ajute in explorarea propriei identitati si in descoperirea adevaratei lor voci.

In mijlocul meu, vocea se va putea viziona la TIFF astfel: miercuri, 28 iulie, de la ora 22 :00, la UBB Open Air, Cluj si vineri, 30 iulie, de la ora 10:00, la Cinema Victoria, Cluj. Biletele sunt disponibile pe Eventbook. Teaser-ul filmului este disponibil pe Youtube.

Sinopsis:

In urma unui atelier de explorare personala intitulat “Primitive Voice”, Mihai si Octavia - doi tineri cu vieti complet diferite, decid sa inceapa o inconfortabila si dureroasa calatorie catre ei insisi. De-a lungul acestui proces, folosindu-si vocea in moduri nemaiintalnite de ei pana atunci, si unul si celalalt se confrunta cu amintiri, emotii si tipare care i-au tinut ancorati in trecut. Calauziti de terapeutul Jean-René Toussaint si de puternica lor dorinta de a isi regasi libertatea interioara, cei doi ajung sa realizeze ca, in mod neasteptat, intalnirea cu ei insisi ii aduce mai aproape de cei pe care ii iubesc.

Cred ca mi-am dorit sa fac acest film din dorinta profunda de a intelege cine sunt. Cred ca am vrut sa inteleg de ce ma tem. De ce mi-e atat de teama de parerea celorlalti. De nenumarate ori, mai ales in situatii tensionate, imi dadeam seama ca gatul meu se strange si vocea mi se blocheaza. Imi venea sa urlu. Simteam o furie indreptata in primul rand impotriva mea, impotriva a ceea ce credeam ca e o lasitate. Pentru ca nu reuseam in ruptul capului sa spun ceea ce as fi vrut: fie pentru ca nu mai puteam spune efectiv nimic, fie pentru ca ceea ce iesea din gura mea era cu totul altceva decat ceea ce mi-as fi dorit cu adevarat sa spun. – Andra Hera.

Dupa absolvirea scolii de film ESRA (Paris), Andra s-a intors in Romania, unde a lucrat cu cateva dintre principalele companii de productie din Bucuresti ca regizor secund, asistenta de regie, director de casting sau producator executiv.

In 2017, a regizat (ca Andra Chiriac) scurtmetrajul Borders/Granite (coproductie romano-franceza), sprijinit de CNC-ul roman, canalul de televiziune Canal+, Primaria Parisului si de CNC-ul francez. Scurtmetrajul a avut premiera la Gent Film Festival (Belgia), a fost selectat la numeroase festivaluri internationale, iar in 2019 a fost nominalizat la Premiile Gopo.

Documentarul In mijlocul meu, vocea/The Things We Hide in Silence este debutul ei in lungmetraj.
Facand trecerea intre trecut si prezent intr-un mod poetic, intre lumile interioare ale protagonistilor si provocarile lor zilnice de a reinvata cum sa se conecteze cu cei apropiati, filmul urmareste acest proces transformator cu sensibilitate si rabdare, intuitie si gratie inteleapta, pana la momentele finale de „inflorire” subtila, dar datatoare de puteri. Incadrandu-se in filonul observational clasic, filmul este profund captivant si realizat cu maiestrie. E un film a carui profunzime ar putea avea un impact semnificativ asupra generatiilor mai tinere, interesate de auto-reflexie si crestere personala. – Adina Pintilie

In rolurile principale apar Mihai Popa, Octavia Roman, Jean-René Toussaint. Director de imagine este Andrei Oana, editor de imagine Ciprian Cimpoi, Alexandru Dragomir a asigurat mixajul de sunet si Sasa-Liviu Stoianovici sunetul de priza directa. Producator executiv este Ruxandra Slotea, iar producatorii sunt Catalin Mitulescu si Florentina Onea.

Scenariul si regia: Andra Hera

Un film dezvoltat cu sprijinul Creative Europe – Media Development Call for Proposals EACEA 20 2016 si produs cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Bv McCann Erickson, Optimum Media Direction Plan and Buy