In ce conditii trebuie sa aiba loc un transport funerar international?

Detalii

CategoriiSocial
TaguriBucuresti, Pompe Funebre, Servicii Funerare, transport funerar
Ultima actualizareMiercuri 16 ianuarie 2019
Vizualizari1152

Voteaza & Distribuie

Descriere

Transportul persoanelor decedate peste hotare inseamna o serie de formalitati, cum ar fi pregatirea documentatiei necesare si alegerea formei de transport adecvate. Printre sarcinile familiei indoliate se numara pasaportul mortuar, autorizatii si avize, certificat de imbalsamare si de transport, achizitionarea unui sicriu din metal, o masina funerara speciala, dotata cu instalatie de frig.

Intrucat procesul funerar trebuie sa se desfasoare conform legislatiei in vigoare, este necesara obtinerea unor numeroase documente. Colaborarea cu o firma de specialitate te scapa de aceasta grija si se asigura ca trupul neinsufletit este transportat in conditii optime, indiferent ca transportul este international sau are loc dintr-o localitate in alta. Atunci insa cand se impune efectuarea unui transport funerar international, situatia se complica. Asta deoarece criteriile de selectie sunt mai stricte, intrucat aceasta operatiune urmeaza niste etape bine stabilite, a caror nerespectare poate atrage consecinte nefavorabile. Astfel, iata la ce sa te raportezi atunci cand alegi firma de servicii funerare, pentru a evita orice fel de surpriza neplacuta.

Serviciile prestate

In sectorul funerar, exista firme care furnizeaza mai multe tipuri de servicii, cum ar fi: servicii funerare non stop, servicii funerare complete, servicii funerare de transport funerare si nu in ultimul rand, servicii de repatriere decedati. Unele firme pun la dispozitie servicii de transport national, mai putin servicii de transport international. De asemenea, o companie care ofera servicii de transport international, nu include in mod obligatoriu si serviciul de repatriere, care vizeaza obtinerea documentelor necesare pentru eliberarea pasaportului mortuar si a certificatului de deces international. Indicat este sa te orientezi catre o firma care te scuteste de deplasarea pana in strainatate, precum si de grija de a obtine actele necesare. O recomandare este Rarox, firma care se ocupa de intreg procesul, de la obtinerea documentatiei si pana la aducerea defunctului la locul de inmormantare.

Conditiile de transport

Este esential sa te documentezi cu privire la conditiile de transport pe care le asigura firma respectiva. Astfel, afla cata experienta au soferii in astfel de misiuni, din ce materiale este confectionat sicriul in care se depune trupul neinsufletit pe durata transportului, dotarile autovehiculelor folosite (daca au sau nu sistem frigorific pentru a mentine o temperatura optima a corpului), capacitatea de lucru (vehiculele disponibile, resursa umana). Toate aceste detalii te vor asigura nu doar ca transportul are loc in cele mai bune conditii, ci si ca trupul celui decedat va fi adus in timp util in tara.

Promptitudine

Timpul este unul dintre cei mai pretiosi factori, atunci cand vine vorba de transportul funerar. S-a apreciat ca de la contactarea firmei funerare si pana la sosirea in tara a decedatului nu ar trebui sa treaca un interval mai mare de 72 de ore. Totusi, aceasta durata se poate extinde in cazul in care decesul a avut loc in imprejurari suspecte, fiind necesare efectuarea unor investigatii de catre autoritatile autorizate. Prin urmare, punctualitatea este o conditie de baza in cazul unor astfel de servicii.

Pretul serviciilor de transport funerar international

Multe firme aleg sa publice pe site-ul lor lista cu serviciile si tarifele aferente. Ei bine, pretul unui transport funerar nu este niciodata fix, acesta fiind determinat cel mai adesea de distanta pana la locul unde a survenit decesul. Totusi, in cazul tarilor indepartate (Anglia, Irlanda), poate fi loc si de negociere. Desigur, pot interveni si alti factori in stabilirea pretului final pentru un astfel de serviciu, motiv pentru care cele mai multe companii de pompe funebre practica metoda ofertei personalizate.

Decizia sta in mainile tale

Fiecare este liber sa aleaga firma cu care doreste sa colaboreze, precum si serviciile pe care le cumpara. Cand vine vorba de serviciile de transport funerar international, nu este neaparat ca firma respectiva sa fie din acelasi oras cu tine. Prin urmare, factorul geografic nu este un criteriu care trebuie sa dicteze alegerea. Dimpotriva, profesionalismul, promptitudinea si calitatea serviciilor sunt cele care recomanda o firma – aceste aspecte sa le ai si tu in vedere. Alegerea cu grija a firmei care efectueaza transportul funerar dovedeste respectul pe care il porti persoanei care odata ti-a fost apropiata. In fond, este vorba despre un ultim lucru pe care il poti face pentru aceasta – sa ii oferi cele mai bune conditii de transport, pe drumul fara de intoarcere catre locurile natale, acolo unde isi va petrece vesnicia.

Rarox vine in ajutorul familiilor indoliate cu servicii de inalta calitate de transport funerar national si international. Pentru mai multe detalii, cei interesati pot consulta site-ul funerarenonstop-bucuresti.ro