Importanta testului de intoleranta alimentara

Detalii

CategoriiStiri sanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1265

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegeți-va nutriționistul potrivit pentru a primi dieta potrivita, in cunoștința de cauza și personalizata.


Importanța testelor de intoleranța alimentara

Oricare om al mileniului al treilea a avut sau poate, inca mai are, o oarecare suspiciune asupra modului sau compoziția hranei.


A afla și a controla care dintre alimentele consumate zilnic dauneaza organismului nostru este și trebuie sa fie o obligație morala. Nu ne este permis sa ne lasam intoxicați de orice fel de substanțe nutritive. Cauzele care duc la intoleranțe alimentare nu se cunosc in mod sigur și precis. E un camp de lucru in care, țarile preocupate de alimentația și sanatatea poporului lor, fac cercetari și examineaza tot mai mult acest fenomen, care, este intr-o continua creștere.


O obligație pe care o avem, ca și oameni care consumam alimente, este aceea de a verific gradul de intoleranța la alimentele pe care le consumam. Acest lucru este mai importat mai ales inainte de a incepe o dieta de slabire sau pur și simplu o perioada de detoxifiere a organismului!


Azi mai mult ca cei dinaintea nosatra avem la dispoziție diferite mijloace de a face un test. Unii o pot face la un pret mai mare iar alții la un preț mai accesibil. Nu putem spune ca nu ne permitem macar o data in viața sa spunem pe nume, acelor alimente sau substanțe nutritive, care ne fac rau sau ne produc un disconfort.


Acel disconfort il recunoști atunci cand corpul incepe sa te atenționeze ca nu ești bine prin dureri de cap, dereglari gastro-intestinale, oboseala și stari de somnolența care iți ruineaza ziua; de cele mai multe ori, cauza trebuie cautata in alimentele pe care organismul nu le tolereaza.


Un test mai ieftin și la indemana orcui ar fi și testul EAV (eletroacupunctura dupa medicul neamț Reinhold Voll). Acest test este o metoda de studiu, care se bazeaza pe masurarea variației micro-curenților in momentul in care organismul intra in contact cu alimentele pe care nu le tolereaza. Metoda este rapida și fara durere permițand individualizarea campurilor de deranj și cauzele intoleranțelor care pot fi testate.


Intoleranța alimentara este o reacție cronica a organismului la alimentele pe care le consumam des (ex. paine, lapte - vezi intoleranta la lactoza, ulei, roșii carne, cafea etc).


Intoleranța alimentara nedetectata și netratata este o `otravire` continua a organismului.

In unele situații de obezitate se ajunge și din cauza asimilarii unor produse nutritive pe care organismul nostru nu le tolereaza.


Ce este intoleranța alimentara?

Intoleranța alimentara este un disconfort, o stare de rau, o stare de continua de indispoziție in urma consumarii anumitor substanțe din alimente.


• Tulburarile pe care alimentele le produc asupra organismului nu apar imediat (ca in cazul alergiilor); ele pot aparea și dupa 3 zile sau mai mult. In realitate, reacția este datorita faptului ca anumite alimente pe care organismul nostru nu le tolereaza sunt consumate zilnic.

• Datorita intolerantei alimentare pot aparea simptome sau diferite boli.

• Atunci cand aveți o intoleranța la un aliment, indiferent ce cantitate veți consuma din acel aliment, efectul va fi același.

• Mecanismul intoleranței alimentare nu este bine determinat. Probabil provine de la schimbarile imunologice ale organismului.


Starile patologice care se datoreaza intoleranței alimentare și care pot fi ameliorate imediat prin evitarea alimentelor pe care le provoaca sunt multe și știintific demonstrate.

Printre ele amintim:


• Tulburari gastrice (colita, gastrita, ulcer, etc)

• Manifestari dermatologice (eczema, psoriazis, acnee, dermatite etc)

• Tulburari de metabolism (diabet etc)

• Alergii (rinita alergica, astm etc)

• Dureri de cap

• Dureri musculare și osoase

• Stres si surmenaj

Atacuri de panica


Obezitatea și intoleranța alimentara

Inainte ca o persoana sa urmeze o dieta propusa de un nutriționist, normal ar fi, ca sa i se recomande un test de intoleranțe alimentare.


Acest lucru este logic daca ne gandim ca alimentele care nu ingrașa in general (fructele, legumele, tonul, carnea de pui etc) nu se metabolizeaza corect și, ca urmare, organismul se blocheaza. Pentru a ne ajuta organismul sa nu mai fie ținut sub stress din cauza a ceea ce mancam, e benefic și recomandat un test de intoleranțe alimentare.


Testul de intoleranța alimentara arata care alimente trebuie evitate pe o anumita perioada de timp, in funcție de intoleranțele gasite prin testare.