Importanta montarii unei pompe submersibile in locuinta

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguripompe submersibile
Ultima actualizareSambata 28 decembrie 2019
Vizualizari657

Voteaza & Distribuie

Descriere

Oamenii care aleg o pompa submersibila pentru locuinta lor au motive bine intemeiate pentru a face o asemenea alegere. In cazul in care adancimea putului din curte este mai mare de 8 metri, trebuie montata o pompa submersibila. In plus, aceasta pompa este importanta pentru ca ajuta oamenii sa faca economii comparativ cu necesitatea construirii unui camin pentru hidrofor. In plus, pompa submersibila are un vas de expansiune ce poate fi montat in casa, in camera tehnica si nu mai ingheata. Utilizatorii nu vor mai avea probleme cu hidroforul din cauza ca s-a inundat caminul.

Alcatuirea unui sistem hidrofor cu pompa submersibila

Pompa submersibila se monteaza in put si se conecteaza la casa prin conducta de apa si prin cablul electric. Se recomanda montarea unei protectii in cazul in care nu este apa, iar din componenta pompei submersibile nu trebuie sa lipseasca piesa cu cinci cai, filtre de impuritati, robineti de izolare, presostat, manometru pentru a verifica presiunea, racordul antivibrant si vasul de expansiune.

Pompa submersibila este imersata pana la fundul putului, cu mentiunea ca nu trebuie sa atinga putul si sa aiba minim un metru de apa deasupra si un metru de apa sub pompa. Daca pompa a mers un timp indelungat, trebuie verifica daca este imersata in apa, pentru a se evita arderea de la functionarea pe uscat. Clapeta de sens este montata imediat dupa pompa la un metru, ajutand la evitarea problemelor datorita coloanei de apa si la reducerea socurilor hidraulice. Presostatul este un echipament ce porneste sau opreste pompa in functie de presiune. Presostatul vine reglat direct din fabrica si nu este necesar ca utilizatorii sa umble la el.

Rolul vasului de expansiune al pompei submersibile este acela de a acumula apa si de a reduce numarul de porniri si opriri ale acesteia. Cu cat vasul este mai mare, pompa va porni mai rar si va avea o durata de viata mai mare. la vasul de expansiune se mai monteaza si o piesa cu cinci cai la care se pot racorda manometrul si presostatul. Inainte de montarea pompei submersibile, trebuie facute si legaturile electrice. Pompele vin din fabrica cu un cablu scurt, de cel mult 10 metri. De asemenea, teava de alimentare cu apa de la pompa la casa trebuie ingropata la o adancime mai mare decat cea de inghet.

Alegerea unei pompe submersibile si inlocuirea celei vechi nu este o misiune foarte dificila. Inainte de a lua o decizie, este important ca utilizatorii sa verifice adancimea putului, sa vada tipul de pompa necesar, sa consulte oferta completa din mediul online. Pentru o casa normala, in care traieste o singura familie, un debit de 1-2 metri cubi pe ora este mai mult decat suficient. Estimarea corecta a debitului de apa presupune includerea dusurilor, masina de spalat, toaleta.

Pompa submersibila usureaza foarte mult munca utilizatorilor si reprezinta o solutie inteligenta atunci cand vine vorba de alimentarea unei locuinte cu apa potabila.