Îmbălsămarea decedatului

Detalii

CategoriiReligie
TaguriBucuresti, imbalsamare
Ultima actualizareMarti 26 septembrie 2017
Vizualizari1447

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce presupune îmbălsămarea decedatului?
Procesul îmbălsămării unui decedat constituie procedeul medical ce are ca scop conservarea corpului persoanei decedate din momentul decesului și până la funeralii. Prin acest proces, defunctului i se efectuează un tratament chimic antiputrefactiv de către un doctor autopsier autorizat, în vederea prezervării pe o perioadă mai mare de timp, a corpului trecut în neființă.

Chiar dacă oprirea completă a procesului natural de descompunere a unui cadavru este imposibilă, prin îmbălsămarea acestuia cu anumite substanțe omologate se va încetini considerabil acest proces care începe la doar câteva ore după deces. Obiectivul realizării unei îmbălsămări este atât prevenirea putrefacției determinată de acțiunea bacteriilor, cât și păstrarea înfățișării naturale a decedatului și îndepărtarea insectelor.

Când se efectuează procesul de îmbălsămare a unui decedat?
Îmbălsămarea unui defunct are loc întotdeauna abia după ce a fost constatat decesul unei persoane, niciodată invers. După constatarea decesului, medicul de familie, sau un medic autorizat eliberează un Certificat constatator de deces, obligatoriu pentru efectuarea unei îmbălsămări. Acest procedeu se efectuează cât mai repede după survenirea decesului pentru a oferi îndoliaților posibilitatea de a petrece cât mai mult timp alături de persoana pierdută. În urma acestui proces, se eliberează familiei un Certificat de Îmbălsămare, care va autoriza transportul sicriului și depunerea acestuia la capelă.

Cât durează îmbălsămarea defunctului?
Procesul îmbălsămării unui decedat durează de la câteva ore până la un maxim de 4-5 zile din momentul constatării decesului, în condiții de temperatură de maxim 15 grade Celsius.

Este obligatorie îmbălsămarea în cazul unui repatrieri din străinătate?
Îmbălsămarea decedatului este obligatorie înaintea repatrierii acestuia, în vederea încetinirii procesului de descompunere a corpului neînsuflețit pe toată durata transportului până la destinație. Fără efectuarea acest proces, nici un agent de poliție mortuară din nici o țară a Comunității Europene nu își va da acordul de transportare. O astfel de intervenție chimică este esențială tuturor persoanelor decedate care trebuie transportate pe o distanță mai mare de 100 km de la locul constatării decesului și până la destinație.

Firmă de servicii funerare specializate
Atunci când o persoană dragă trece în lumea celor drepți, familia îndurerată are nevoie de o echipă specializată pentru a-i asigura toate serviciile funerare necesare în cel mai util timp și la cele mai accesibile prețuri. Funerare Rainbow Dorobanțu este o firmă de servicii funerare complete și specializate cu sediul în București ce asigură toate serviciile necesare pregătirii unui decedat pentru o înmormântare de calitate. Atât familia defunctului cât și apropiații acestora își vor aminti mereu slujba de înmormântare, sicriul și mașina cu care a fost transportat decedatul, de aceea, recomandăm alegerea unei echipe specializate care să se ocupe de toate detaliile necesare unui rămas-bun cât mai reușit.

Servicii funerare sector 5
Dacă sunteți în căutarea unor servicii funerare la standarde ridicate, care să vă ofere o îmbălsămare cu produse de top, menite să asigure conservarea trupului neînsuflețit pentru o durată cât mai mare, ne găsiți la sediul nostru din București, sectorul 5.

Servicii funerare sector 1
În caz că decideți să alegeți firma Funerare Rainbow Dorobanțu pentru a se ocupa cu promptitudine și responsabilitate de trupul persoanei dragi, trecute în neființă, ne găsiți și în sectorul 1, unde așteptăm cu încredere să vă oferim cele mai bune servicii, la prețuri dintre cele mai accesibile. Nu optați pentru o îmbălsămare cu spirt sau alte lucruri băbești care vor accentua procesul de putrefacție al decedatului. Funerare Rainbow Dorobanțu folosește produse omologate și foarte calitative care conservă trupul regretatei persoane pentru un timp cât mai îndelungat.

funerare-rainbow-dorobantu.ro