Heaven Shall Burn la Rockstadt Extreme Fest 2020

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguriconcerte, Rasnov
Ultima actualizareLuni 2 martie 2020
Vizualizari719

Voteaza & Distribuie

Descriere

Heaven Shall Burn, maestri ai metalelor extreme germane, vor urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc intre 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon la poalele Cetatii Rasnov.

Povestea Heaven Shall Burn, nume de referinta care influenteaza scena extreme metal internationala de 24 de ani, a fost inceputa de chitaristul Maik Weichert si de Matthias Voigt (tobe), in 1996, sub numele de Consense. Un nume bun de inceput, tinand cont ca proiectul a aparut din pasiunea comuna a unor tineri pentru metal, hardcore si punk si din dorinta de a da voce opiniilor comune, atat la nivel politic, cat si la nivelul criticii sociale.

Numele formatiei a fost schimbat apoi, Heaven Shall Burn fiind luat dupa cel al unui cunoscut album al celor de la Marduk („Heaven Shall Burn... When We Are Gathered”), iar energia exploziva, virulenta compozitiilor si a mesajelor transmise le-a adus, imediat dupa lansarea primelor doua albume, un loc pe scena unor cunoscute festivaluri, precum Party.San, With Full Force sau Wacken Open Air Festival, turnee prin Europa.

2004 a venit si cu un proiect de caritate, Heaven Shall Burn lansand un split single alaturi de Napalm Death si The Haunted, „Tsunami Benefit”, vandut intr-o editie limitata de 1.000 de copii pentru a strange fonduri pentru victimele tsunamiului din Oceanul Indian. In 2005, formatia a adus la lumina un nou material, un album split intitulat „The Split Program II”, urmat in acelasi an de turneul „Hell on Earth Tour” si in 2006 de un nou disc „Deaf to Our Prayers”, care a ajuns sus in clasamentele germane, a inregistrat cele mai bune vanzari din istoria trupei de pana la acel moment si le-a asigurat noi locuri la cele mai importante festivaluri de profil, precum Summer Breeze Open Air.

2008 a adus un nou succes, „Iconoclast (Part One: The Final Resistance)” fiind primit cu entuziasm de fani si de critica de specialitate, ajungand pe pozitia 21 a topurilor germane si fiind urmat de un turneu european si in America de Nord, alaturi de Embrace the End si The Ghost Inside. Urmatorul an a venit cu continuarea succesului, „Bildersturm – Iconoclast II (The Visual Resistance) ”, in timp ce 2010 a adus la lumina cea de-a treia parte a trilogiei, „Invictus (Iconoclast III), ” care a intrat, de altfel, in Top 10 cele mai bune discuri germane si a fost urmat de un nou turneu.

Din album in album si din turneu in turneu, Heaven Shall Burn au contribuit de-a lungul carierei cu nu mai putin de 13 materiale la mostenirea muzicala internationala, cel mai recent, un dublu disc intitulat „Of Truth and Sacrifice”, fiind programat pentru luna martie a acestui an. Fiind gandit sub forma a doua jumatati care se completeaza (prima parte, „Of Truth”, partea a doua, „Of Sacrifice”), albumul este rezultatul unei calatorii de patru ani in care trupa s-a retras din rutina standard de compunere a noilor materiale pentru a-si regasi virulenta, forta, sperantele si lucrurile in care membrii formatiei cred si a le materializa in 19 piese care vor fascina audienta de-a lungul unei aventuri de 97 de minute, intense, profunde si pline de insight-uri.

Ideea centrala a albumului este una cu care ne confruntam cu totii in societatea zilelor noastre: problema si complexitatea adevarului in era „fake news” si povara sacrificiului personal presupus adeseori de lupta pentru adevar. Dupa spusele lui Weichert: „albumul este unul foarte personal pentru Heaven Shall Burn. Este mult mai emotional, mai agresiv si compus cu mai multa pasiune si determinare, fiind in egala masura cuprins de melancolie sau de relaxare pe alocuri. In acest album, am incercat sa fim o varianta muzicala a Theatrum Mundi, aratand si combinand toate influentele care ne ghideaza ca formatie. Atat la nivel muzical, cat si la nivel liric, acest material a venit la viata intr-un mod foarte natural pentru noi, ipocrizia adevarului din era moderna, raspandita prin social media sau de catre liderii lumii libere, fiind adeseori greu de inghitit de oricare dintre noi. Iar faptul ca societatea, asa cum o stim, regreseaza la nivel moral este si mai greu de suportat”.

Pe toate aceste dileme existentiale, insotite de ritmuri agresive, versuri virulente si de o energie exploziva, Heaven Shall Burn le va pune in scena la cea de-a opta editie marca Rockstadt Extreme Fest.

Heaven Shall Burn (DE) completeaza seria confirmarilor la Rockstadt Extreme Fest 2020, care include deja nume precum: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Phil Anselmo & The Illegals (SUA), Municipal Waste (SUA), Unearth (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), IN THE WOODS... (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Psykup (FR), The Rumpled (IT), Tableau Mort (UK), Baest (DK) sau Darvaza (IT).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.
Perioadele de vanzare a abonamentelor REF 2020 sunt:
• Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la pretul de 350 lei/ buc., pana la epuizarea stocului, dar nu mai tarziu de 16.03.2020;
• Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la pretul de 390 lei/ buc., pana la epuizarea stocului, dar nu mai tarziu de 18.05.2020.
• In ultimul prag de pre-sale online, cat si la intrarea in festival: abonamentele vor fi la pretul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile si bilete pe zi, la pretul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse in vanzare incepand cu 29.06.2020.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a opta editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetatii Rasnov - terenul de Biatlon de la baza cetatii.