Festivalul Lights On România

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucuresti
Ultima actualizareLuni 6 decembrie 2021
Vizualizari418

Voteaza & Distribuie

Descriere

Festivalul Lights On România ajunge, în premieră, în capitală. Timp de 10 zile bucureștenii vor putea afla povești spectaculoase, transmise tocmai prin magia luminii. Între 10 și 19 decembrie, Sectorul 2 se va transforma într-o oază în care emoția și curiozitatea îi vor purta pe vizitatori în cele mai inedite tărâmuri, având șansa de a descoperi o zonă poate mai puțin populară.

Este pentru prima dată când festivalul Lights On România este organizat în afara Clujului. Iar ediția din capitală se anunță cel puțin spectaculoasă: aceasta va aduce publicului de aici cele mai apreciate instalații care au fost expuse la edițiile anterioare, dar nu numai. Bucureștenii se vor putea apropia de planeta care le este casă și vor putea admira celebra Gaia a lui Luke Jerram, se vor lăsa purtați în poveștile copilăriei cu licuricii de la Firefly Field sau vor putea vedea cum arată emoțiile care se ascund în mintea noastră, prin Cerebrum.

Lights On România spune povești – diferite pentru fiecare loc ori pentru fiecare privitor în parte. Iar instalațiile expuse în cadrul festivalului aduc la viață colțuri ale orașului și ne demonstrează cum arta contemporană adusă în stradă are puterea de a aduce schimbări.

“N-avem amintiri vizuale în întuneric, le avem mereu într-o formă legată de lumină. Din acest motiv am ales să ne jucăm cu lumina ori de câte ori putem, pentru a da viață unor povești legate de anumite locuri. Pentru noi a fost mereu important să putem împărtăși bucuria instalațiilor de lumină cu cât mai mulți oameni de peste tot. Așa că am acceptat cu drag invitația de a organiza o ediție Lights On România la București. Cele mai multe instalații nu se vor regăsi în locuri din zona centrală a orașului, ci chiar în Sectorul 2. Așa că îi invităm pe bucureșteni la o plimbare prin Sectorul 2. Sperăm să le aducem puțină bucurie zilele acestea.” - spune Andi Daiszler, inițiatorul proiectului Lights On România.

Această ediție este posibilă datorită sprijinului Primăriei Sectorului 2 și a Centrului Cultural Unesco Mihai Eminescu. Evenimentul va aduce numeroase beneficii prin misiunea de a-i îndemna pe oameni să descopere alte locuri, învăluite în lumina uneori caldă, alteori misterioasă a instalațiilor.

“Lights On România este un eveniment unic, inedit pentru București, pe care abia îl așteptăm. Personal mă bucur enorm că noi, Primăria Sectorului 2 și Centrul Unesco Mihai Eminescu, am avut ocazia să-l aducem chiar în sectorul nostru. Ne-am propus ca prin momentele culturale pe care le promovăm să aducem arta în toate cartierele sectorului. ”Lights On România” ne va scoate la plimbare în lungile nopți de decembrie. Cred că pentru oricine, nu doar pentru copii, lumina magică a instalațiilor ne aduce acea inocență și acel plus de optimism de care cred că avem nevoie la finalul anului.

Este și o ocazie perfectă pentru ca bucureștenii să descopere cât de frumos poate fi orașul nostru, și nu doar în centru, acum că-l vor vedea și într-o altă lumină. Este și un prilej bun pentru bucureșteni să descopere în plimbarea lor cafenele, restaurante, cofetării și magazine noi, deci sperăm că va fi un câștig și pentru micile afaceri din sectorul nostru.” - declară Alexandra Chirilă, viceprimarul Sectorului 2.

Așa arată lista completă a instalațiilor expuse în București:
Parcul Ioanid:

Gaia by Luke Jerram - powered by BCR
We are here by Silviu Ciora

Parcul Obor:
Firefly Field by Studio Toer - powered by Daisler Print House
Social Sparkles by Studio Toer - powered by Kingdom of the Netherlands

Parcul Sticlăriei:
Breathe by Markus Anders & Circus Lumineszenz
Private Moon by Leonid Tishkov

Piața Spania:
Oumua by Circus Lumineszenz - powered by Asociația Daisler
Miniparcul Tudor Vladimirescu:
Tunelul by Silviu Ciora

Piațeta Bisericii Sfântul Silvestru:
Cerebrum by 6th Sense Design & Adi Bălan

Accesul este gratuit. Vizitarea e posibilă doar cu purtarea măștii și păstrării distanței minime de 1.5 metri față de persoanele din jurul nostru.