FCE, CAE, CPE - tu ce tip de examen Cambridge alegi?

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriCursuri de limba engleza
Ultima actualizareMiercuri 16 decembrie 2020
Vizualizari646

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atestatele Cambridge English sunt examene complexe, cu ajutorul cărora învățarea limbii engleze devine plăcută, eficientă și plină de satisfacții. Acestea pot fi accesate doar în cadrul unor centre de studiu omologate la nivel internațional, precumportalul twinklestar.ro. Abordarea învățării cu ajutorul experților Cambridge susține evoluția permanentă, cu un traseu clar de perfecționare a abilităților lingvistice.

Cursanții își îmbunătățesc astfel abilitățile de vorbire, scriere, citire și ascultare în engleză. Există atestate care se adresează fiecărei persoane înscrise, în funcție de nivelul la care aceasta se află: pentru școală, activități generice, învățământ superior, afaceri. Dar ce tip de examen să alegi mai exact? Rândurile de mai jos te vor ajuta să înțelegi detaliile care fac diferența, astfel încât decizia să corespundă nevoilor și aspirațiilor tale.

B2 First (FCE) - echivalentul nivelului de Bacalaureat

Aceste examene de limba engleză sunt concepute special pentru elevii din școlile gimnaziale și licee. Ele asigură o bază solidă și un cadru optim de învățare care ajută copiii și adolescenții să capete încredere și să îmbunătățească cunoștințele de limba engleză. Acest examen îți va certifica nivelul operativ în engleză pentru că vei ști să:

  • comunici eficient față în față – exprimi opinii, prezinți argumente;
  • scrii clar, detaliat în limba engleză – expui idei, explici avantajele și dezavantajele diferitelor puncte de vedere;
  • urmărești știrile;
  • scrii scrisori, rapoarte, povestiri și alte tipuri de text.

Certificarea oferită prin intermediul examenului B2 First (FCE) echivalează nivelul B2 din Cadrul European Comun de Referință (CEFR) și este utilă cursanților de nivel post-intermediar, care își doresc studii sau angajare în străinătate, ori într-o companie multinațională.

C1 Advanced (CAE) - engleză avansată pentru poziții de top

Cambridge Advanced English reprezintă calificarea aprofundată care arată că deții competențele lingvistice pe care le caută angajatorii de top și universitățile internaționale de prestigiu. Echivalent al nivelului C1 pe scara CEFR, acest examen îți asigură recunoașterea abilităților de a:

  • urma un curs academic la nivel universitar;
  • comunica eficient la nivel profesional și managerial;
  • participa cu încredere la întâlniri internaționale – la locul de muncă, tutoriale sau seminarii academice;
  • exprima idei și concepte cu un nivel ridicat de fluență.

Mai mult de 9.000 de instituții de învățământ, întreprinderi și departamente guvernamentale din întreaga lume acceptă certificarea C1 Advanced (CAE) drept dovadă a realizării la nivel înalt în studiul limbii engleze. Aici vezi lista completa a instituțiilor:

C2 Proficiency (CPE) - nivelul maxim de cunoștințe specific profesioniștilor

Cambridge Proficiency English reprezintă calificarea la cel mai înalt nivel și dovada că ești un vorbitor foarte competent de limbă engleză. Certificatul funcționează ca echivalent C2 în cadrul CEFR și recunoaște stăpânirea englezei la un nivel excepțional. Un astfel de atestat confirmă că poți:

  • să comunici competent pe orice temă;
  • să înțelegi și să redai ideile textelor cu grad ridicat de complexitate;
  • să studiezi la cel mai înalt nivel academic;
  • să negociezi și să convingi la nivel de conducere superioară în cadrul afacerilor internaționale.

Pregătirea și promovarea acestui examen înseamnă, așadar, că ai ajuns la un nivel superior în cunoașterea limbii engleze, necesar ca să studiezi sau să activezi într-un mediu profesional foarte înalt, într-un program postuniversitar sau de doctorat, ori la conducerea unei companii internaționale.

Indiferent de obiective, certificatele Cambridge English reprezintă o marcă a excelenței, fiind recunoscute de mii de instituții și organizații din întreaga lume. În funcție de cerințe și necesități, poți avea acces nemijlocit la informațiile și resursele profesioniștilor în domeniu, prin intermediul studiului online. Fie că urmărești un atestat necesar pentru studiul în străinătate sau pentru avansare profesională, există și în România oportunitatea de a obține acest tip de certificări. Experiența, flexibilitatea și profesionalismul centrelor Cambridge, atestate la nivel mondial, sunt atuurile unei alegeri inspirate pentru viitorul fiecărui cursant.

Sursa foto: unsplash.com/photos/jEZEinMH-JQ