Emotii, sentimente, expozitie de pictura: Galeria Senso

Detalii

CategoriiCultura
TaguriGalerie de arta, Pictura
Ultima actualizareMarti 19 ianuarie 2021
Vizualizari910

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pictura este oglinda sufletului artistului

O galerie online de pictura contemporana, Galeria Senso este apreciata de catre iubitorii de frumos, datorita varietatii operelor de arta, prin intermediul carora isi intampina si incanta vizitatorii atat in mediul online, cat si in spatial fizic. Unul dintre lucrurile inedite cu care vine Galeria Senso este o expozitie online de tablouri. Aceasta idee a fost primita cu bratele deschise atat de catre artisti, cat si de catre cei pentru care arta reprezinta hrana pentru suflet. Ajungand in mediul online, conceptul de galerie de arta s-a transformat, tinand pasul cu era digitala in care traim. Arta poate fi exprimata intr-o multitudine de feluri, insa una dintre cele mai populare cai alese de artisti pentru a isi impartasi emotiile si sentimentele este, fara indoiala, pictura.

Artistii isi exprima cele mai intime trairi prin intermediul tablourilor pe care le picteaza. Astfel, acestia isi accepta emotiile si le permit sa iasa la iveala folosindu-se de creativitate. De fiecare data cand un artist picteaza un tablou, acesta impartaseste lumii noi idei si sentimente pe care le are. La randul lor, aceste trairi ajung la public intr-un fel sau altul, printr-o expozitie online de tablouri, de exemplu. De multe ori, sentimentele artistilor reprezinta o sursa de inspiratie pentru publicul iubitor de arta, dar si un refugiu prin intermediul caruia se pot deconecta de la tumultul cotidian, chiar si pret de cateva minute.

In Galeria Senso sunt puse in vanzare tablouri care apartin unor artisti contemporani extrem de talentati. Galeria este locul in care isi pot face simtita prezenta si in care isi pot exprima sentimentele si emotiile. Doi dintre acestia sunt Edith Torony si Ion Anghel. Edith Torony este membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania inca din 2011. In galeria online de pictura, artista pune in vanzare tablouri pe care le picteaza folosind culori acrylice. Artista este apreciata de critici, fiind descrisa precum un „artist suprarealist oniric”.

Ion Anghel este absolvent al UNARTE (Universitatea Nationala de Arte), inca din anul 1998. Este, de asemenea, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, sectia Pictura. Dr. Doina Pauleanu, critic de arta si director al Muzeului de Arta, spune despre Ion Anghel ca „Ii plac dificultatea, experimentul, mutatia obiectelor, semnelor si sensurilor; poate gandi si crea, cu egala virtuozitate, atat in plan cat si in spatiu; limbajul utilizat evita agresivitatea, potentand firescul, cursivitatea, inventivitatea.”

Terapia prin pictura si-a dovedit stiintific eficienta Folosirea picturii pentru a trata diverse afectiuni psihice si pentru a imbunatati anumite functii congnitive este cunoscuta sub numele de terapie prin pictura. Acest tip de terapie isi are radacinile in ideea ca modurile creative de exprimare sunt un mijloc ideal pentru vindecare si pentru a oferi o stare de bine.

Terapia prin pictura este un tip de terapie care integreaza sanatatea mintala si natura umana prin intermediul creativitatii, a teoriei psihologice aplicate si a experientei umane. Sesiunile de terapie prin pictura sunt, de cele mai multe ori, desfasurate de specialisti, care detin atat cunostinte despre terapie, cat si despre arta.

Arta, indiferent daca este creata sau doar admirata, aduce foarte multe beneficii. Concret, terapia prin pictura este folosita pentru a trata numeroase afectiuni, iar eficienta sa este dovedita stiintific, prin intermediul unor studii clinice efectuate de catre specialisti. Dintre beneficiile terapiei prin pictura se pot mentiona faptul ca ajuta oamenii sa isi exprime emotiile si sa ajunga la o stare de echilibru. De asemenea, prin acest mod de exprimare a sentimentelor, oamenii ajung sa se cunoasca mai bine, sa dezvolte mecanisme eficiente de a gestiona stresul, sa isi creasca stima de sine si sa deprinda aptitudini sociale.

Terapia prin pictura poate fi folosita pentru persoane de toate varstele, in mod individual sau in grup. Obiectivul principal al acestui tip de terapie este imbunatatirea calitatii vietii, fiind atins in aproape toate cazurile.