Doar asigurare RCA sau impreuna cu CASCO?

Detalii

CategoriiStiri economie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1641

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci cand vine vorba de asigurari auto, fiecare proprietar doreste sa obtina cat mai mult pentru un pret cat mai mic. Daca in cazul asigurarii CASCO se va tine cont de promptitudinea cu care clientul este servit si de calitatea serviciilor oferite de catre compania asiguratoare, in cazul asigurarii auto obligatorii, cei mai multi detinatori de autovehicule cauta o asigurare RCA ieftina. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca cel ce incheie asigurarea obligatorie nu va putea beneficia de pe urma acesteia in caz de accident, aceasta putand fi folosita numai pentru a acoperi pagubele produse celorlalti participanti la trafic in cazul in care detinatorul politei RCA se face vinovat. Cu alte cuvinte, pagubitul isi va acoperi daunele pe polita de asigurare obligatorie a celui ce se face vinovat de accident.


Cand e bine sa alegi numai asigurare RCA si cand asigurare RCA si CASCO

Proprietarii autovehiculelor pot alege una din cele doua variante in functie de anumite conditii, dar si de preferinte. Ce reprezinta fiecare dintre aceste doua variante si pentru ce tipuri de autovehicule sunt recomandate:


Doar asigurare RCA - acest tip de asigurare este obligatoriu pentru toate autovehiculele puse in circulatie pe drumurile publice. Cu toate acestea, in cazul autovehiculelor vechi sau cu valoare mica este indicat sa se incheie numai acest tip de asigurare, incheierea unei polite facultative aducand cheltuieli suplimentare care nu sunt necesare. Statisticile arata ca a crescut considerabil numarul de asigurari RCA online in ultimii ani datorita tarifelor mai mici practicate de catre site-urile de profil, tot mai multi soferi indreptandu-se catre serviciile oferite de acestea.


Asigurare RCA + asigurare CASCO - in cazul in care se doreste incheierea politei CASCO, asigurarea care acopera daunele autovehiculului pentru care a fost incheiata indiferent de persoana care se face vinovata de un eventual accident sau de factorii ce au dus la avarierea autovehiculului, este obligatoriu sa se incheie si asigurare RCA. Polita CASCO se poate incheia in anumite conditii impuse de firma asiguratoare (vechime, stare tehnica, etc) si nu atrage dupa sine anularea obligativitatii incheierii politei RCA. In concluzie, orice detinator de autovehicul care incheie polita CASCO este obligat sa incheie si polita RCA, fiecare dintre ele actionand in mod diferit.


Combinatia dintre cele doua tipuri de asigurare este destinata detinatorilor de autovehicule cu valoare mare, care in cazul unei eventuale pagube ar trebui sa scoata foarte multi bani din conturi pentru a le putea acoperi.


Daca in cazul incheierii politei CASCO este nevoie de multa atentie pentru a se gasi o firma asiguratoare care ofera servicii de calitate, incheierea unei polite de asigurare RCA ieftina, indiferent ca acest lucru se face prin intermediul site-urilor ce ofera servicii de incheiere a politelor de asigurari RCA online sau direct la sediile reprezentantilor companiilor asiguratoare, ramane o prioritate pentru toti soferii, oricare ar fi valoarea autovehiculului pe care il detin.