Distanta dintre orasele de top din Romania

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, Romania
Ultima actualizareJoi 17 iunie 2021
Vizualizari575

Voteaza & Distribuie

Descriere

Romania este una dintre tarile mele preferate din lume. Cu arhitectura sa frumoasa, cladirile colorate, traditiile vechi, exista multe lucruri de luat in considerare atunci cand vizitati. La sosirea in Romania, am fost atat de incantat sa aflu mai multe despre cultura tarilor, deoarece Romania este inca o destinatie mai putin cunoscuta atunci cand vine vorba de calatorii. Am vizitat cateva orase incredibile din Romania pe care vreau sa le impartasesc, iar pentru localizare acceseaza distante rutiere. Cel mai bun mod de a va deplasa in Romania este cu masina, astfel incat sa aveti libertate totala si sa va puteti opri in unele locuri frumoase nedescoperite de-a lungul drumului.

Sibiu

Sibiul este unul dintre cele mai fermecatoare orase din Romania, situat in apropierea centrului tarii. Este o escala populara pentru calatorii care doresc sa exploreze mai mult Transilvania. Orasul este un centru cultural de jazz si festivaluri care au loc in Sibiu. Partea veche a orasului este ca si cum ai merge intr-un muzeu perfect pastrat si se simte de parca nu ar fi fost atins de modernism, asa ca ai sentimentul real despre cum era orasul cu ani inainte.

Sibiul a fost si orasul care a detinut primul spital, farmacie si scoala din Romania, asa ca localnicii sunt incredibil de mandri de semnificatia pe care o are orasul. Puteti vizita muzeul farmaciei care a fost prima farmacie si cea mai veche din Romania avand peste 150 de ani! Vei ajunge inapoi in ceea ce ar fi aratat farmacia din secolul al XVIII-lea!

Sighisoara

Sighisoara este un oras patrimoniu mondial UNESCO care are un farmec unic. Exista o parte veche si o parte noua a Sighisoarei. Orasul vechi este captusit cu drumuri pietruite, arhitectura gotica dramatica si este si locul de nastere al lui Vlad Tepes. Puteti chiar sa-i vizitati casa copilariei. Cu toate acestea, exista o multime de alte experiente autentice de trait in Sighisoara.

Unul dintre cele mai bune lucruri de facut este sa platesti pentru a intra in turnul cu ceas si in muzeu. In timp ce urcati scara spre varf, puteti verifica unele dintre vechile artefacte si istoria orasului. Cand ajungeti in varf, obtineti o vedere panoramica a orasului de 360 de grade.

Iasi

Iasi este capitala regiunii Moldova, care se afla la granita Romaniei si Moldovei si este unul dintre numeroasele orase din Romania bogate in cultura. Nu este cel mai popular loc de vizitat, deoarece este destul de departe de locurile populare pe care le-ati vizita in mod normal in Romania, cum ar fi regiunea Transilvaniei sau Bucurestiul. Iasiul este cunoscut ca oras universitar, asa ca educatia este esentiala aici!

Orasul este mic si unic, deoarece veti vedea un amestec de cladiri medievale cu cladiri in stil sovietic inconjurate de multa verdeata. Unul dintre cele mai bune lucruri de facut este sa vizitati gradinile botanice, precum si sa vizitati cea mai iconica cladire din Iasi, Palatul Culturii.