Detalii despre eliberarea certificatului de deces, oferite de o firma de servicii funerare din sectorul 5

Detalii

CategoriiSocial
TaguriBucuresti, Casa Funerara, Ilfov, Pompe Funebre, Servicii Funerare, transport funerar
Ultima actualizareLuni 10 ianuarie 2022
Vizualizari682

Voteaza & Distribuie

Descriere

In momentul in care o persoana apropiata inceteaza din viata, exista o serie de probleme care trebuie rezolvate. Printre cele mai dificile sarcini se numara si cele de ordin birocratic, motiv pentru care ar trebui sa apelati la ajutorul unor specialisti, precum Casa Funerara Bucur. Aceasta firma de servicii funerare din sectorul 5 opereaza atat pe raza Capitalei, cat si pe cea a judetului Ilfov. Puteti apela cu incredere pentru orice aspect legat de ceremonia de adio, inclusiv pentru eliberarea certificatului de deces.

In cele ce urmeaza, specialistii acestei firme de servicii funerare sector 5 va pun la dispozitie mai multe detalii despre certificatul de deces. Iata care sunt informatiile pe care trebuie sa le cunoasteti!

Ce este certificatul de deces?

Fiind un act de stare civila, certificatul de deces este emis de catre Serviciul Comunitar Local de Evidenta Persoanelor. Documentul se elibereaza pe baza actului de deces, care va fi intocmit in registrul de stare civila, la incetarea din viata a persoanei fizice. Totodata, acesta este unul dintre actele care trebuie prezentate la notariat pentru dezbaterea mostenirii.

Ce presupune inregistrarea decesului?

Conform firmei de servicii funerare din sectorul 5, Casa Funerara Bucur, inregistrarea decesului poate fi facuta la S.P.C.L.E.P. (Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor) sau in cadrul primariei unitatii administrativ teritoriala unde s-a produs decesul. Actul de deces trebuie intocmit in cel mult 3 zile de la constatarea decesului.

Certificatul de deces este eliberat oricarui membru al familiei sau altei persoane indreptatite care prezinta actele necesare. Astfel, o firma de servicii funerare sector 5, precum Casa Funerara Bucur, se poate ocupa de acest aspect pentru dumneavoastra. Daca este necesar, este bine sa stiti ca exista si posibilitatea de a va adresa serviciului de stare civila al primariei pentru a obtine un duplicat de pe certificatul de deces.

Care sunt actele necesare?

Odata ce ati ajuns la S.P.C.L.E.P sau la primarie, va fi nevoie sa prezentati actele din lista de mai jos pentru a primi documentul dorit. Pe baza acestora, se va realiza inregistrarea decesului si se va elibera certificatul solicitat! Asadar, actele de care aveti nevoie sunt:

  • certificatul medical constatator al decesului;
  • certificatul de nastere si de casatorie, daca este cazul (in situatia in care nu puteti prezenta acest act, trebuie sa realizati o declaratie scrisa in care explicati motivul pentru care documentul lipseste);
  • actul de identitate al decedatului;
  • copia actului de identitate al declarantului decesului;
  • timbru fiscal in valoare de 2 lei;
  • aprobarea parchetului in cazul in care decesul este cauzat de sinucidere, accident sau alte cauze violente (declaratia trebuie facuta in 48 de ore), precum si in situatia in care decesul nu a fost declarat si inregistrat in termenul legal.

Certificatul de deces este eliberat alaturi de o adeverintas de inhumare sau de incinerare, intr-un singur exemplar. In cazul in care aveti nevoie de ajutor in vederea eliberarii certificatului de deces ori in ceea ce priveste oricare aspect al ceremoniei de adio, puteti apela cu incredere la una dintre cele mai apreciate firme de servicii funerare sector 5, Casa Funerara Bucur. Astfel, aveti garantia ca veti beneficia de servicii si produse de calitate superioara, realizate cu maximum de respect fata de persoana decedata si de familia acestuia.